Romania s-a indepartat de criteriile impuse la aderare de forurile europene, scrie Frankfurter Allgemeine Zeitung. Afirmatia ii apartine parlamentarului creştin-democrat Gunther Krichbaum din Bundestagul german, care a declarat ca Romania a inregistrat "regrese sistematice" incepand cu 1 ianuarie 2007. Afirmatiile politicianului german vin in contextul in care autoritatiile de la Bucuresti astepta raportul de monitorizare al Comisiei Europene care va fi dat publicitatii pe 23 iulie.

Radovan Karadzic, fostul lider politic al sarbilor bosniaci, a fost arestat de catre autoritatiile sarbe, scrie The New York Times. Karadzic, se sustragea justitiei de mai bine de 13 ani, acesta fiind acuzat impreuna cu fostul presedinte Slobodan Milosevic de purificarea etnica care a condus la moartea a cel putin 100.000 de persoane si la exodul a inca 2 milioane, pe durata razboiului din Bosnia. Capturarea lui Karadzic vine la numai o luna dupa ce liderii sarbi pro-europeni au reusit sa-l aresteze si pe Stojan Zupljanin, acuzat si el de genocid.

Jocurile olimpice amenintate de teroristi. Insarcinatul cu securitatea pe durata jocurilor olimpice de la Beijing, Ma Zhenchuan, afirma ca gruparea extremista islamica ETIM pregateste atentate in timpul manifestarilor sportive care vor incepe in 8 august, relateaza China Daily. Afirmatia oficialului chinez survine dupa ce, luni, doua persoane si-au pierdut viata, iar alte 14 au fost ranite intr-un atentat in care au fost implicate doua autobuze. Pentru evitarea oricaror incidente autoritatiile chineze au dispus infiintarea unui divizii anti-tero care va numara aproximativ 100.000 de militari si specialisti in combaterea terorismului.

OMS criticata de specialistii englezi. O comisie de specialisti ai primului ministru britanic sustine intr-un raport ca Organizatia Mondiala a Sanatatii este lipsita de reactie si nu ar putea face fata izbucnirii unei panepidemii de gripa, informeaza The Independent. Cercetatorii sustin ca daca sistemul de monitorizare si interventie al Organizatiei Mondiale a Sanatatii nu va fi imbunatatit, o epidemie de gripa extinsa la scara globala ar putea face chiar si 50 milioane de victime.

Acord istoric. China şi Rusia au semnat un pact privind demarcarea graniţei comune, de 4.300 de kilometri, care a fost scena tensiunilor în timpul Războiului Rece, scrie Reuters. Potrivit acordului, Rusia va ceda inpoi Chinei insula Yinlong sau Tarabarov si jumatate din insula Heixiazi.