Bin Laden s-a declarat multumit de bilantul victimelor din atentatul de la 11 septembrie. Soferul lui Osama bin Laden a declarat ca a auzit o conversatie a liderului al-Qaeda, in care acesta afirma ca se declara multumit de bilantul victimelor din atentatele de la 11 septembrie si ca avionul care s-a prabusit in Pennsylvania a fost doborat de americani. Soferul, Salim Hamadan, care este judecat la tribunalul pentru crime de razboi de la Guatanamo Bay, risca sa fie condamnat pe viata. Potrivit acestuia, bin Laden nu se astepta ca atentatele sa aiba un "succes" atat de mare - se astepta doar la 1.000-1.500 de morti, astfel ca bilantul de 3.000 de morti l-a surprins intr-un mod placut, relateaza Reuters.

Un sondaj american arata ca discriminarea rasiala se va diminua. Negrii si albii continua sa aiba perspective diferite asupra impactului rasismului in societatea americana, insa un sondaj efectuat de Gallup indica o diminuare a clivajului rasial si o atitudine mai optimista in privinta viitorului, anunta USA Today. Astfel, un numar record de 58 % dintre americani considera ca problemele legate de rasa vor disparea intr-un final, in timp ce doar 38% considera ca diferentele rasiale vor reprezenta intotdeauna o problema. Este pentru prima data din 1993, de cand Gallup a inceput sa efectueze periodic sondaje pe teme rasiale, cand mai multi afro-americani adopta o atitudine optimista, in detrimentul celei pesimiste.

Acuzat de genocid, presedintele Sudanului organizeaza un turneu politic in Darfur. Presedintele Sudanului, Omar Hassan al-Bashir, care este acuzat de genocid, si-a facut aparitia, miercuri, in fata a zeci de mii de oameni adunati la ceea ce parea un miting cu "prezenta obligatorie" in Darfur. Aici el a eliberat un porumbel alb, a zambit multimii si chiar a executat cateva miscari de dans. In plus, el a primit binecuvantarea a 100 de batrani in El Fasher, acelasi loc unde in 2003 rebelii au aruncat in aer avioanele guvernului, pornind astfel un conflict in care mai mult de 300.000 de vieti omenesti au fost pierdute si care ameninta in continuare sa destabilizeze intreg centrul Africii, relateaza International Herald Tribune.

Greutatea la nastere poate prezice viitoare probleme de sanatate. Potrivit European Heart Journal, citat de BBC, dimensiunile si greutatea la nastere pot prezice viitoare probleme de sanatate, precum afectiuni ale inimii sau diabetul. 140 de copii cu varste cuprinse intre 8 si 9 ani au fost testati pentru a observa cum stresul poate afecta rezistenta vasculara. Astfel, se pare ca cei care sunt mai mici la nastere au o rezistenta vasculara mai ridicata, decat cei care s-au nascut cu o greutate mai mare.

China stabileste zone pentru proteste in timpul Olimpiadei. Autoritatile de la Beijing vor permite proteste publice in trei parcuri, in timpul Jocurilor Olimpice, care urmeaza sa aiba loc luna viitoare. Insa, protestatarii trebuie sa obtina, mai intai, permisiune de la politia locala si sa respecte legea chineza, ceea ce face aproape imposibile protestele pe teme politice. Cu toate acestea, anuntul marcheaza o ruptura de practicile obisnuite in sistemul autoritar chinez, scrie The New York Times.

Numarul cazurilor de HIV este in crestere in randul hispanicilor din SUA. Desi hispanicii insumeaza doar 14% din populatia Statelor Unite, ei reprezinta 22% din totalul americanilor diagnosticati recent cu HIV. Potrivit unui sondaj efectuat de fundatia Kaiser Family, cele mai multe cazuri de SIDA din ultima perioada au fost in randul comunitatii hispanice. In principalele orase americane, unul din patru hispanici homosexuali are SIDA, aceeasi rata ca in Africa Subsahariana, anunta Washington Post.