Trei mii de absolventi de liceu din toata tara au sustinut, ieri, examenul de admitere in universitatile de medicina. Desi intr-o usoara crestere fata de anii trecuti, daca se tine cont de numarul celor inscrisi anul acesta, specializarea medicina generala este in continuare ocolita de catre tineri, concurenta fiind in medie de 1,3 candidati pe un loc.

La Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti (UMFCD) au fost inregistrati vara aceasta 1.054 de candidati, cu 200 mai mult decat anul trecut, care au concurat pentru unul din cele 452 de locuri la buget, la care se adauga alte 350 de locuri la taxa. Cu 2,3 candidati pe loc bugetat, medicina generala are cea mai scazuta concurenta din cadrul specializarilor oferite de UMFCD, farmacia inregistrand 4 candidati pe loc, iar medicina dentara 3,4.

La fel stau lucrurile si in cazul Universitatii de Medicina si Farmacie din Cluj-Napoca, unde pe locurile la buget disponibile la specializarea medicina a fost o concurenta de 1,8 candidati pe loc, aproape de doua ori mai mica decat in cazul specializarilor farmacie si medicina dentara.

Integral in Gandul.