Ministerul Justitiei nu gaseste mapa profesionala a lui Valeriu Stoica, potrivit informatiilor obtinute in exclusivitate de EVZ, confirmate de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) si de Ministerul Justitiei.

Valeriu Stoica, avocat, vicepresedinte PDL si ex-ministru al justitiei, a activat ca judecator timp de 11 ani, in perioada regimului Ceausescu, la Judecatoria Sectorului 5 si la Tribunalul Bucuresti. Cum a aplicat Stoica legile comuniste? Exista lucruri relevante in trecutul profesional al unui proeminent politician si fost ministru al justitiei? Imposibil de raspuns in acest moment, intrucat dosarul profesional de magistrat al vicepresedintelui PDL nu este de gasit in arhiva Ministerului Justitiei.

O mapa profesionala contine traiectoria cronologica a carierei unui magistrat, calificativele primite, note privind „randamentul“ cu care a aplicat legile comuniste, dar si zelul cu care si-a insusit sau nu propaganda de partid.

Presedintele CSM, Lidia Barbulescu, comenteaza critic situatia, in timp ce ministrul justitiei, Catalin Predoiu, evita un raspuns transant despre gravitatea disparitiei unor astfel de documente.

Integral in EvZ.