Presedintele ukrainian il acuza pe fostul sau aliat ca l-a otravit. Presedintele Ukrainei, Viktor Yushcenko a lansat, joi, acuzatia ca nasul unuia dintre copiii sai si membru al propriului sau partid a fost implicat in otravirea sa, aproape fatala, decalnsand astfel unul dintre cele mai sonore scandaluri din istoria post-sovietica a Ukrainei. Cu toate acestea, Yushchenko nu a prezentat dovezi pentru a-si sustine afirmatia ca David Zhvania a contribuit la otravirea sa cu o doza masiva de dioxina, care l-a imbolnavit si i-a lasat cicatrici severe pe fata. Desi nefondata, acuzatia a dat o noua intorsatura acestui caz, in care nu s-a obtinut nici un rezultat tangibil pana acum, desi ancheta se afla in desfasurare de aproape 4 ani, noteaza USA Today.

China incearca sa cumpere tacerea parintilor ai caror copii au murit in cutremurul din mai. Autoritatile locale din provincia chineza Sichuan, care a fost lovita de un cutremur devastator in luna mai, au inceput o adevarata campanie pentru a cumpara tacerea parintilor revoltati, ai caror copii au murit in scoli, din cauza constructiei necorespunzatoare a acestora. Astfel, se fac presiuni asupra parintilor pentru a-i convinge pe acestia sa semneze contracte prin care declara ca nu vor organiza proteste, primind in schimb anumite sume de bani, anunta The New York Times.

Max Mosley a castigat procesul cu "News of the World". Seful Formula 1, Max Mosley, s-a declarat incantat dupa ce a castigat despagubiri record in procesul impotriva tabloidului "News of the World". Judecatorul a decis ca nu exista nicio dovada care sa probeze ca orgia la care a luat parte Mosley ar fi avut o tenta nazista si a decis ca presedintele FIA va primi despagubiri in valoare de 60,000 de lire sterline din partea publicatiei britanice. "News of the World" sustinea ca fiul fostului lider fascist, Sir Oswald Mosley, ar fi un sado-masochist care cheltuieste 75,000 de lire sterline anual pe orgii violente si ca acest fapt este de interes public din cauza pozitiei sale in FIA (Federatia Internationala de Automobilism). In plus, ziarul il acuza pentru o orgie din martie, cu tenta nazista, in care Mosley juca rolul detinutului, iar prostituatele pe cel al gardienilor, relateaza TimesOnline.

Au pierdut custodia fiicei lor pentru ca au numit-o Talula Does the Hula From Hawaii (Talula danseaza hula hawaiana). O fetita de 9 ani, din Noua Zeelanda, se afla deocamdata sub tutela tribunalului, pentru ca numele sa-i fie schimbat, dupa ce parintii o numisera Talula Does the Hula from Hawaii. Judecatorul Rob Murfitt a dat ordin ca fetita sa fie luata de langa parinti, dupa ce a auzit ca acesteia ii era rusine cu numele sau si refuza sa il spuna prietenilor. Colleen MacLeod, avocata fetitei a declarat in fata Curtii ca fetita cerea sa i se spuna “K”, de teama sa nu fie batjocorita. Judecatorul a criticat parintii care le dau nume ciudate copiilor lor, afirmand ca astfel ii expun pe acestia la situatii jenante, care atrag ridiculizarea de catre persoanele din jur, sustine The Guardian.

Karzai impiedica lupta anti-drog din Afganistan. Potrivit unui fost expert al Departamentului de Stat american, Thomas Schweich, presedintele afgan franeaza eforturile pentru rezolvarea problemei drogurilor, intrucat ii protejeaza pe marii traficanti pe considerente politice. Hamid Karzai, insa, neaga acuzatiile, spunand ca guvernul afgan chiar face progrese in lupta anti-drog. In acest sens, Karzai sustine ca guvernul a oprit sau a redus foarte mult productia de droguri in mai mult de jumatate din provinciile tarii, scrie BBC.

In Oceanul Arctic s-ar putea sa existe o cincime din rezervele nedescoperite de petrol si gaze naturale. Cursa pentru descoperirea de noi resurse petroliere dincolo de cercul polar arctic are sanse foarte mari sa se intensifice in anii care urmeaza, avand in vedere atat topirea calotei glaciare, cat si faptul ca accesul la rezervele de petrol si gaze naturale in locuri deja puternic exploatate in lume devine din ce in ce mai dificil. Atractia crescanda pentru rezervele petroliere ale cercului polar de nord a fost determinata de rezultatele unui studiu geologic de amploare, care arata ca in aceasta zona s-ar afla cam o cincime din rezervele nedescoperite inca de petrol si gaze naturale ale planetei, informeaza International Herald Tribune. Conform aceluiasi studiu, o mare parte dintre aceste resurse s-ar afla pe teritoriul Rusiei. In cazul in care se probeaza adevarul afirmatiei, Rusia si-ar intari pozitia de jucator important pe piata energetica, crescandu-i si mai mult influenta asupra alimentarii energetice a Europei.