Ieftin si prost. Mai bine de jumatate din hotelurile de pe litoral sunt incadrate la categoriile o stea si doua stele. Patronii complexurilor turistice si ai unitatilor de cazare de lux se fac ca nu vad concurenta pe care le-o fac caminele muncitoresti cu pretentii de hotel. Liderii organizatiilor agentiilor de turism si reprezentantii ministerului de resort se bat cu caramida in piept cum ca litoralul romanesc se afla pe picior de egalitate cu cel bulgaresc, insa "peisajul" statiunilor turistice sarace este dezolant si nu are nimic in comun cu turismul de calitate.

Daca in statiunile din nordul si sudul judetului Constanta hotelurile sarace alterneaza cu cele de lux, in cazul statiunilor Eforie Nord si Eforie Sud situatia este dramatica. O mana de unitati de cazare de trei si patru stele sunt sufocate de cele cateva zeci de "bombe". Administratorii acestora nu s-au prea omorat cu investitiile, multumindu-se in majoritatea cazurilor sa dea o spoiala la fatada. Eforie seamana, din acest punct de vedere, cu un platou de filmare de la Buftea: cu o fata care imita turismul colorat, vesel si cu tente occidentale, iar in spate descoperi cartoanele. Balconul, frigiderul si televizorul sunt singurele "optionale".

Hotelul de doua stele "Diana" din Eforie Nord se inscrie perfect in peisajul lunar al turismului la limita de jos. Vopsit cu o culoare oribila, are facilitati standard: televizor la fiecare etaj. Frigiderul si TV-ul pentru camera pot fi inchiriate, contra cost, de la receptie si doar o parte din cele 120 de camere duble cu baie si dus au balcon. La restul turistul admira panorama – daca i se poate spune asa mizeriei din spatele unitatii de cazare – de dupa gratii. In varf de sezon, un sejur de sapte zile costa 563 de lei.

Integral in Romania libera.