Dupa scandalul care a inflamat in aceasta vara Bacalaureatul, reprezentantii ministerului nu au decis modificari majore in ceea ce priveste probele examenului sau sistemul de supraveghere. Mare parte a responsabilitatii este pasata presedintilor Comisiilor de Bacalaureat, care vor fi instruiti si care vor fi responsabili de faptele tuturor profesorilor aflati in subordine.

„O prevedere importanta a noii metodologii de Bacalaureat completeaza atributiile presedintelui Comisiei de Bacalaureat din centrul zonal de evaluare, care trebuie sa se asigure ca membrii Comisiei nu fac publice informatii cu privire la continutul lucrarilor scrise evaluate in cadrul centrului respectiv“, se arata in metodologie.

De asemenea, profesorii evaluatori au ca noua atributie asigurarea confidentialitatii cu privire la continutul lucrarilor scrise pe care le evalueaza, dar si obligativitatea de a preda telefoanele mobile pe intreaga perioada de evaluare. Dascalii care corecteaza nu mai au voie sa faca sublinieri sau mentiuni pe lucrarile examinate.

Integral in EvZ.