Un mort si cinci raniti in urma unui atac armat intr-o biserica americana. Un barbat inarmat a deschis focul in timpul slujbei religioase intr-o biserica unitariana din Knoxville, Tennessee. Potrivit unui post de televiziune local, in urma incidentului o persoana a fost ucisa, iar alte cinci se afla in stare grava, la spital. Se pare ca barbatul a tras de trei ori cu o arma automata. In momentul atacului, in biserica se aflau in jur de 200 de oameni, veniti sa vada un spectacol realizat de copiii, relateaza USA Today.

O treime din studentii britanici musulmani considera ca uciderea in numele Islamului este justificata. Potrivit unui studiu YouGov comandat de Centrul pentru Coeziune Sociala, aproape o treime din studentii britanici musulmani considera ca uciderea in numele Islamului este justificata, iar doi din cinci musulmani sustin incorporarea codului islamic in legea britanica. Unul dintre autorii raportului, Hannah Stuart, a declarat ca foarte multi studenti au convingeri care contravin valorilor democratice, dovedind extremismul din randul studentilor britanici, scrie TimesOnline.

Acuzatiile CPI la adresa presedintelui sudanez, ingrijoratoare pentru Mbeki. Presedintele Africii de Sud, Thabo Mbeki, lanseaza un apel la adresa Curtii Penale Internationale pentru a nu-l inculpa pe Omar al-Bashir, daca acest fapt ar afecta tratativele de pace din Darfur. Mbeki a declarat pentru televiziunea sudafricana ca prezenta continua la conducerea statului sudanez a lui Bashir ar fi necesara pentru a asigura securitatea statului dupa razboiul civil. Guvernul sudanez a declarat ca nu recunoaste CPI si deciziile sale si a avertizat ca orice punere sub acuzare ar putea produce un dezastru, noteaza BBC.

Veche publicatie comunista ruseasca, transformata in tabloid. Timp de cateva decenii, Komsomolskaya Pravda a publicat articole anoste despre intalnirile oficialilor sovietici. Acum, insa, publicatia s-a reinventat ca tabloid, continutul scandalos aducandu-i audiente record. Spre exemplu, cel mai citit articol din ultima perioada a fost despre o disputa intre o faimoasa gazda radio si Kseniya Sobchak, varianta ruseasca a lui Paris Hilton, scrie International Herald Tribune.

Lupta americana impotriva terorismului pierde teren in Pakistan. Desi lupta impotriva terorismului ramane un punct central in agenda guvernului american, administratia Bush ar putea parasi regiunea, lasand in urma o situatie neschimbata cu mult fata de acum opt ani: membrii al-Qaeda se ascund in continuare in sudul Asiei, cooptand noi recruti si planuind atacuri asupra Occidentului. In numeroase interviuri, oficialii armatei americane au declarat ca au esuat in lupta impotriva terorismului in Pakistan, efectivele militare fiind coplesite de frustrare, scrie Los Angeles Times.

Un nou atac cu bomba in vestul Indiei. Cel putin 29 de persoane au fost ucise si 88 ranite intr-un atac cu 16 bombe sincronizate in Ahmedabad, sambata seara. Acesta este al doilea atac de acest fel asupra Indiei, in decurs de doua zile. Bombele sincronizate au fost plasate langa un magazin de bijuterii, un spital, o gara si intr-un autobuz, la doar o zi dupa ce sapte explozii au omorat doua persoane in sudul orasului Bangalore, un "Sillicon Valley" al Indiei. Ministrul afacerilor interne a declarat ca aceasta este o conspiratie pentru destabilizarea Indiei, relateaza Washington Post.