Vlad Enachescu povesteste pentru Cotidianul cum s-a hotarat sa plece, dupa 13 ani, de la TVR si de ce s-a indreptat tocmai spre Realitatea TV.

Ai innebunit sa pierzi Olimpiada?

Mai, nu am innebunit. Asta a fost conjunctura. Acum a venit oferta si asa a fost sa fie. Pe de alta parte, renuntarea nu a fost atat de grea din doua motive: nu mi-a placut China (am fost anul trecut acolo) si am mai trait experienta Jocurilor Olimpice (1998, 2000, 2002, 2004, 2006). De iarna si de vara…

Pana la urma, ce asteptai ca sa pleci din TVR?

O oferta atractiva mai ales din punct de vedere profesional, dar si financiar.

Ce te-a hotarat sa vii la Realitatea TV?

Tocmai oferta de care iti spuneam.

Cat de mare e tradarea? Cat de repede se uita de tradare prin televiziuni?

Nu cred ca putem vorbi de tradare. Cred ca mi-am facut datoria fata de TVR dupa 13 ani si jumatate de activitate acolo. Si cel mai proaspat exemplu este EURO 2008, competitie pe care am construit-o pas cu pas, incepand cu achizitionarea drepturilor, in 2006, si terminand cu produsul finit oferit telespectatorilor in iunie 2008.

Ce proiecte incepi la Realitatea TV?

„Minutul 91“. Este un proiect mai vechi al meu, lansat inca din 1999 in TVR. De ani buni, acest talk show a fost fruntas in preferintele oamenilor pentru ca ofera calitate. Echipa Minutului este deja omogena si impreuna mergem mai departe.

Te tii doar de fotbal sau bagi si alte sporturi omorate de lipsa de performanta romaneasca, cica?

Emisiunea ,,Minutul 91’’ este dedicata fotbalului si este in fiecare sambata si duminica seara, dupa meciurile importante ale rundelor de Liga 1. Asta daca vorbim despre Realitatea TV. Daca ne referim la Telesport, cu siguranta ca vom prezenta - ca si pana acum de altfel - o gama variata de sporturi, printre care si baschet, sport pe care l-am practicat ani buni si care imi este foarte drag. Asa ca nu sunt 100% dedicat fotbalului…

Cotidianul