Presedintele american George W. Bush a aprobat luni executia unui soldat american, informeaza Reuters. Potrivit agentiei de presa o asemenea decizie nu a mai fost luata de o jumatate de secol. Ronald A. Gray a fost condamnat la moarte pentru 4 crime si 8 violuri. Acesta asteapta aplicarea sentintei inca din 1988, insa, spre deosebire de deciziile civile, cele apartinand curtilor militare care vizeaza pedeapsa capitala trebuie avizate de seful statului.

Peste 22.000 de veterani au apelat linia telefonică pentru prevenirea sinuciderilor in primul an de functionare al acestui serviciu, scrie China Daily. Guvernul american sustine ca nu mai putin de 1.221 de soldati care au apelat la liniile telefonice speciale au fost convinsi sa nu isi puna capat zilelor. Investitia SUA in aceste servicii se ridica in prezent la 2,9 milioane de dolari.

O serie de atentate sinucigase la Bagdad au facut 56 de morti si peste doua sute de raniti, scrie The New York Times. Potrivit primelor date, atentatorii au fost trei femei sunite care au detonat explozibilii pe ruta utilizata de pelerinii shiti care participa la intalnirea anuala de la moscheea Kadhimiyah.

Casa Alba a revizuit previziunile privind deficitul bugetar al SUA. Potrivit calculelor efectuate de oficialii americani citati de AFP, deficitul bugetar va atinge cifra record de 490 miliarde de dolari, in crestere fata de estimarile presedintelui Bush care avansa cifra de 410 miliarde de dolari. Specialistii de pe langa Casa Alba sustin insa ca bugetul american se va echilibra in anul 2012.

Respectarea drepturilor omului in China s-a deteriorat odata cu pregatirea pentru Olimpiada de la Beijing. Afirmatia apartine membrilor Amnesty International citati de BBC News. Reprezentantii Amnesty International sustin ca in ultima perioada mai multi activisti si jurnalisti au fost incarcerati de politia chineza, persoane socotite indezirabile au fost evacuate din locuinte, site-urile web au fost supuse unui control strict, iar numarul lagarelor de munca a crescut.