Ciocniri intre sustinatorii lui Radovan Karadzici si fortele de ordine. Potrivit cotidianului Le Parisien, aproximativ 15.000 de manifestanti au protestat la Belgrad impotriva transferarii lui Karadzici sub autoritatea Tribunalului Penal International de la Haga. Mitingul organizat de opozitia nationalista sarba s-a transformat intr-o infruntare cu fortele de ordine in momentul in care aproximativ 100 de tineri au inceput sa arunce cu obiecte spre cordoanele de politisti, obligandu-i pe acestia sa folosesca gaze lacrimogene pentru imprastierea manifestantilor. In urma incidentelor 20 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale.

Numarul bolnavilor de SIDA scade. Un raport al Organizatiei Natiunilor Unite arata ca numarul persoanelor infectate cu virusul HIV a inceput sa scada in ultimii ani, semn ca numeroasele campanii purtate impotriva acestei boli au inceput sa dea roade, scrie The Guardian. Potrivit documentului, daca in Zimbabwe in 2002 numarul femeilor gravide atingea 26 de procente, in 2006 acesta a scazult la 18%. Raportul mentioneaza ca in acest moment exista 33 milioane de seropozitivi care traiesc datorita imbunatatirii medicamentatiei.

Reuniunea WTO, s-a soldat cu un esec. Dupa 9 zile de negocieri, directorul Organizatiei Mondiale a Comertului, Pascal Lamy, a declarat ca discutiile nu au ajuns la nici un rezultat cu privire la scaderea taxelor vamale pentru produsele agricole, relateaza Le Monde. Principalii opozanti ai acestei masuri au fost SUA si India, tari care nu sunt dispuse sa renunte la protectia propriilor producatori agricoli.

Savantii rusi au ratat recordul mondial la scufundari. Doua submarine coordonate de oceanografi rusi au incercat sa atinga perimetrul care masoara cea mai mare adancime in lacul Baikal din Siberia, afirma Le Point. Initial savantii au crezut ca au atins o adancime de 1.680 de metri, performanta care i-ar fi dus direct in cartea recordurilor. Masuratorile ulterioare au demonstrat ca in fapt cele doua submarine nu au coborat decat pana la 1.580 de metri. Chiar si asa expeditia a fost declarata un succes deoarece s-au putut preleva date privind flora din lacul Baikal.

Prima nava spatiala turistica a iesit din hangar. Miliardarul britanic, Richard Branson, a prezentat primul avion spatial destinat excursiilor private in cosmos. Aeronava va putea transporta 6 persoane si doi membri ai echipajului si este compusa din doua segmente, scrie AP. Primul este reprezentat de avionul White Knight Two care va propulsa capsula spatiala pana la altitudinea de 15.000 de metri. In acest punct capsula, intititulata, Space ShipTwo se va separa de propulsorul initial si va atinge circa 100 de kilometri altitudine. Zborul va dura 2 ore si 30 de minute. Pentru primele zboruri care vor avea loc in urmatorii ani s-au inscris deja 250 de persoane. Costul unei calatorii se ridica la aproximativ 200.000 de dolari.

Partenariat HP/Intel/Yahoo! Producatorul de computere HP, fabricantul de microprocesoare Intel si Yahoo! au stabilit un parteneriat pentru dezvoltarea unei retele informatice virtuale intitulata "cloud computing", titreaza Le Figaro. Acordul vizeaza sporirea capacitatii retelelor de internet de a accesa baze de date stiintifice, marind astfel capacitatea de calcul a computerelor din laboratoarele universitatilor.

3.000 de blancuri de pasapoarte au fost furate in timp ce erau transportate de la Manchester la Londra. Oficialitatiile britanice sustin ca documentele nu vor putea fi utilizate din cauza faptului ca fiecare pasaport este prevazut cu un cip de verificare, relateaza Fox News. Totusi specialistii in fraude informatice de la Scotland Yard afirma ca daca pasaportele nu vor putea fi folosite pentru a trece granita Marii Britanii, acestea vor putea fi intrebuintate de persoanele care intentioneaza sa insele bancile din Regat. Potrivit investigatorilor daca vor putea fi plasate pe piata neagra cele 3.000 de pasapoarte vor putea fi vandute cu aproximativ 5 milioane de lire sterline.

Razboiul impotriva terorismului este inutil. Grupul de studii militare RAND Corporation, care lucreaza pentru Pentagon sustine intr-un studiu ca strategia SUA impotriva gruparii teroriste al-Qaida este eronata si nu va ajunge la nici un rezultat, titreaza Le Figaro. Autorii au investigat 648 de grupari teroriste care si-au desfasurat activitatea intre 1968 si 2006. Membrii RAND Corporation sustin ca din acestea 244 sunt inca active, 27, adica 10% s-au dizolvat dupa ce si-au atins scopul, 114 (43%) au negociat acorduri politice cu statele respective, 107 (40%) au fost desfiintate prin mijloace juridice, si doar 20, adica 7%, au foat infrante prin operatiuni militare. Studiul recomanda responsabililor americani sa se concentreze asupra sanctionarii infractiunilor conexe, cum ar fi traficul de droguri sau de armament care sustin financiar operatiunile al-Qaida.