Fostul presedinte al Consiliului Judetean Covasna, Demeter Janos, este fericitul proprietar al marcii Szekelyfold (in traducere, Tinutul Secuiesc), inregistrata la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci din Romania. Potrivit unor documente emise de aceasta institutie, fostul presedinte, actualmente vicepresedinte al CJ Covasna, a cerut inregistrarea marcii pe 30 noiembrie 2006. Si i s-a aprobat.

Cu aceasta marca, UDMR-istul poate face ce vrea, poate s-o posteze unde vrea. Inscriptia Szekelyfold, alaturi de un soare si o semiluna, asa cum este inregistrata la OSIM, se gaseste deja pe controversatul panou “Tinutul Secuiesc”, amplasat la granita judetelor Brasov si Covasna, in localitatea Aita Mare.

Afise, abtibilduri, autocolante...

Marca Szekelyfold este inregistrata de Demeter Janos pentru clasele de produse si servicii ce cuprind: hartie, carton si produse din materiale necuprinse in alte clase, papetarie, adezivi (materiale colante) pentru papetarie. De asemenea, o alta clasa de produse si servicii, din nomenclatorul OSIM, cuprinde servicii stiintifice si tehnologice, precum si servicii de cercetare si de creatie referitoare la acestea, servicii de analiza si de cercetare industriala, crearea si dezvoltarea calculatoarelor si a programelor de calculator, servicii juridice. Cu alte cuvinte, maghiarul democrat Demeter Janos, poate folosi aceasta inscriptie pe orice fel de hartie adeziva, cum ar fi afise sau abtibilduri.

Integral in Gardianul