Premiera chirurgicala mondiala: dublu transplant de brate. In Germania, medicii chirurgi au realizat in premiera mondiala un transplant al ambelor brate, anunta BBC. Primitorul este un fermier care isi pierduse membrele superioare intr-un accident. Un purtator de cuvant al echipei medicale a declarat ca starea postoperatorie a pacientului este buna. Neobisnuita operatie a avut loc in urma cu o saptamana si a fost efectuata de o echipa alcatuita din 40 de medici si cadre medicale. Procedura a durat 15 ore. Medicii opineaza ca va fi nevoie de pana la doi ani pentru ca pacientul sa-si poata folosi singur membrele, intrucat cel mai greu va fi sa fie refacute legaturile nervoase in grefele realizate.

Homosexualii americani se pot casatori in statul Massachusetts. Statul american Massachusetts a devenit al doilea stat din SUA care permite cuplurilor de homosexuali care traiesc in afara acestui stat sa se casatoreasca acolo. Guvernatorul statului, Deval Patrick, a carui fiica este lesbiana, a semnat un decret prin care anuleaza prevederea care impiedica casatoriile intre homosexualii din alte state americane, daca statul lor de origine nu recunoaste casatoria, informeaza AFP.

Bancnotele spaniole sunt pline de cocaina. Bancnotele euro emise in Spania au cel mai ridicat grad de impregnare cu cocaina din toata Europa, aproape 155 de micrograme pe bancnota, releva un nou studiu, potrivit EUobserver. Chimistii de la Universitatea din Valencia au demarat cercetarile folosind bancnote euro luate la intamplare, iar urme de drog au fost gasite pe aproape toate bancnotele aflate in circulatie. Savantii spanioli au tinut sa precizeze ca gradul mare de contaminare cu cocaina a banilor nu inseamna ca spaniolii sunt dependenti de droguri. Cu toate acestea, Peninsula Iberica este considerata poarta de intrare a drogurilor in Europa. Pe plan mondial, dolarul american are cea mai mare concentratie de cocaina.

Plimbarea animalelor de companie, interzisa in capitala Arabiei Saudite. Plimbarea cainilor si pisicilor in parcuri sau pe strazile Riadului, capitala Arabiei Saudite, precum si vinderea acestora ca animale de companie a fost strict interzisa de politia religioasa saudita. Prin aceasta masura, autoritatile incearca sa previna situatiile in care barbatii se folosesc de dragalasenia patrupedelor pentru a atrage femei si sa incurajeze astfel separarea tinerilor de sex diferit care nu sunt casatoriti, relateaza BBC.

Un om de stiinta american, care urma sa fie anchetat, s-a sinucis. Bruce Ivins, un om de stiinta care a ajutat in investigarea atacurilor cu antrax comise in Statele Unite in 2001, s-a sinucis, chiar inainte de a fi acuzat oficial in legatura cu aceste atacuri. Ivins, care a lucrat in ultimii 18 ani in laboratoarele de aparare biologica ale Pentagonului, s-a ocupat de investigarea atacurilor cu antrax, ajutatand FBI sa analizeze materialul recuperat din unul dintre plicurile cu respectivul praf, care fusese trimis unui senator din Washington, informeaza AP. Atacurile cu antrax au ucis cinci persoane si au dus la inchiderea unei cladiri a Senatului. Ivins fusese informat ca va fi inculpat in acest caz, banuit ca ar fi provocat atacurile pentru a-si testa vaccinul impotriva prafului, asa ca a luat o supradoza de medicamente.