Gheorghe Radulescu, profesorul care a reclamat copierea masiva la examenul de Bacalaureat, a fost adus in fata comisiei de disciplina, fiind acuzat ca a divulgat informatii confidentiale. Inspectoratul scolar sustine ca au fost gasite nereguli privind procedurile tehnice de informare a autoritatilor. In raportul intocmit sunt consemnate doua capete de acuzare. Profesorul nu a instiintat in scris presedintele comisiei si a uitat sa semneze procesul de predare a lucrarilor.

Pe timpul desfasurarii examenului de maturitate, cadrul didactic de la Liceul “George Enescu” din Bucuresti a reclamat in mai multe randuri ca la proba scrisa de romana s-a copiat masiv. Aproape 15 lucrari erau identice, cu fragmente intregi copiate din culegerile-liliput cu subiecte rezolvate. Presedintele comisiei de la Centrul de evaluare al Scolii nr. 128 nu a anuntat telefonic ministerul despre fraudele sesizate, asa cum prevede regulamentul de desfasurare.

In ultimii ani, se poate constata ca fraudele semnalate la examenele finale au fost musamalizate. In 2006, subiectele de la Testele Nationale au ajuns la presa inainte de inceperea probei scrise. La Bac-ul din acelasi an, o ziarista a cumparat plicurile cu subiecte. Anchetele s-au blocat la Parchet. Nici pana astazi, ministerul nu a primit un rezultat. Dosarul transferului ilegal de calculatoare de la MECT la Politehnica a fost, de asemenea, clasat.

Integral in Gardianul