Cotidianul a inventariat toate faptele si evenimentele din zilele inundatiilor si l-a identificat pe ministrul despre care presedintele Basescu a spus ca e imbecil: Cristian David, ministrul Internelor.

Seful statului a refuzat sa dea nume, dar a negat ulterior ca ar fi vorba despre Cristian David, cel catre care duceau toate indiciile: „S-ar putea sa aveti surpriza ca acest ministru sa replice fara sa stie ca nu i-am dat numele”.

Surse din Guvern ne-au declarat ca cel vizat de presedintele Basescu este ministrul Cristian David.

Cotidianul a incercat sa-l identifice pe demnitarul „imbecil” reconstituind drumurile reprezentantilor Guvernului in judetele afectate de inundatii.

In cursul diminetii de sambata, 26 iulie, la sediul Politiei de Frontiera Radauti, judetul Suceava, ministrul Internelor, Cristian David, i-a convocat pe primarii din localitatile inundate la o intalnire pentru o evaluare a pagubelor. Dupa-amiaza, presedintele Basescu a sosit in zona pentru a conduce sedinta comitetului de urgenta. La intrunire au participat Cristian David, ministrul Mediului, Korodi Attila, si primarii localitatilor Sucevita, Horodnicu de Sus, Horodnicu de Jos si Voitinel. De altfel, cei patru edili au fost singurii care s-au prezentat la apelul ministrului Internelor. In mod normal, acestia ar fi trebuit sa fie convocati de prefectul Alexandru Baisanu, insa acesta se afla in acel moment in concediu pe Coasta de Azur, ne-au declarat surse din Consiliul Judetean.

Contactat de Cotidianul, subprefectul Orest Onofrei (fost membru PNL) a refuzat sa comenteze initiativa ministrului Internelor de a convoca primarii: „Nu stiu daca a convocat sau nu. Nu am auzit de o asemenea sedinta. Am fost tot timpul pe teren”. Il contrazice, edilul PD-L din Radauti, Aurel Olorean, care sustine ca a fost sunat duminica, 27 iulie, de subprefectul Onofrei, pentru a se prezenta la sediul Politiei de Frontiera Radauti, acolo unde a activat comandamentul de urgenta, pentru a avea o discutie cu Cristian David. „Ministrul nu a avut nici o treaba cu Radautiul. A baut apa plata si a plecat”, povesteste Olorean. Tot duminica a fost invitat la Radauti si primarul din Vicovu de Jos, Constantin Mutescu. „M-au chemat, dar nu am putut sa ma duc”, a spus acesta pentru Cotidianul.

Cotidianul