A murit Aleksandr Soljenitin Scriitorul Rus, Aleksandr Soljenitin in varsta de 89 de ani, a incetat din viata duminica noaptea din cauza unei insuficiente cardiace acute, anunta agentia AFP citand surse din familia scriitorului. Autor al mai multor lucrari care evoca gulagul sovietic, printre care se numara si Arhipelagul Gulag, Soljenitin a fost distins cu premiul Nobel pentru literatura in 1970. In 1974 a fost expulzat din URSS unde va reveni abia in 1994. Presedintele Dmitri Medvedev, a transmis condoleante familei scriitorului.

Al-Qaïda decapitata Al-Qaïda a confirmat duminica moartea, intr-un raid al aviatiei americane, a patru dintre comandantii sai, informeaza AP. Printre cei patru lideri se afla si expertul in explozivili Abou Khabab al-Masri. Comunicatul a aparut pe un site Web si nu a fost confirmat de de oficialii armatei americane. Vineri postul de televiziune CBS anunta uciderea numarului doi din Al-Qaïda, Ayman al-Zawahri. Informatia a fost ulterior dezmintita de talibani.

Gordon Brown, cel mai prost premier Tony Blair il acuza pe primul ministru al Marii Britanii de "argoanta si vacuitate" Ex-premierul englez considera ca succesorul sau se face vionovat de o confuzie lamentabila a tacticiilor si strategiilor, fapt care il impiedica pe Brown sa-si duca agenda la bun sfarsit, scrie The Guardian. Atacurile lui Blair vin dupa ce un sondaj publicat de The Mail on Sunday a aratat ca britanici considera ca Gordon Brown este cel mai slab prim-ministru pe care l-a avut Marea Britanie de la Winston Churchill incoace si ca doresc schimbarea acestuia din functie.

Pericolul femeilor teroriste Sefii serviciilor de informatii atrag atentia cu privire la amenintarile ridicate de femeile militante islamiste in tarile UE, scrie The Guardian. Potrivit unei anchete demarate de mai multe servicii secrete, femeile de origine musulmana se implica atat in actiuni de propaganda, dar si in atacuri sinucigase cu bomba. Studiul a fost efectuat in urma cresterii numarului de atacuri in Orientul Mijlociu, comise de catre femei-kamikaze.

Aproximativ 100 de spectatorii care asistau la o cursa auto in apropierea orasului Oslo au fost loviti de fulger, relateaza AP. In urma incidentului 45 de persoane au avut nevoie de spitalizare. Potrivit autoritatiilor norvegiene toti pacientii se afla in acest moment in afara oricarui pericol

Biologul Pentagonului acuzat ca trimis plicurile cu antrax Cercetari ale FBI au scos la iveala implicarea lui Bruce E. Ivins in atacurile cu antrax prin posta imediat dupa atentatele din 11 septembrie 2001, titreaza The New York Times. Ivins lucra de aproximativ 20 de ani in laboratoarele de cercetari biologice ale Pentagonului, fiind decorat pentru investigatiile privind combaterea infestarii cu antrax. Inainte de a fi pus oficial sub acuzare Bruce E. Ivins, s-a sinucis.