Regionala CF Timisoara cauta finantator pentru echipa sa de fotbal, care joaca pe cinci hectare de pamant in centrul orasului

Asa a ajuns la butoane omul de afaceri Georgica Cornu, specialist in afaceri cu statul

Omul de afaceri Georgica Cornu, ale carui firme s-au situat anul trecut pe locul 3 in topul national al contractelor cu statul, a reusit sa ajunga la butoanele unei afaceri imobiliare, evaluata la minimum 50 de milioane de euro. Ieri, intr-o conferinta de presa, s-a anuntat faptul ca Georgica Cornu, care este si presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis, va finanta clubul de fotbal din Divizia B CFR Timisoara. Principala „calitate” a clubului este baza sportiva de 5 hectare situata in centrul Timisoarei, unde metrul patrat este de minimum 1.000 de euro.

Cornu s-a angajat sa finanteze echipa de fotbal cu 1 milion de euro in campionatul 2008-2009. Nu va fi insa un simplu sponsor, ci, practic, va prelua conducerea de facto – va fi presedintele clubului si va avea libertate totala in a-l administra. Pana acum, presedinte al clubului a fost directorul Regionalei CF Timisoara, Mircea Benec, iar prin protocolul de colaborare semnat s-a angajat ca Regionala sa asigure folosirea bazei sportive de catre club.

Extrem de ezitant in raspunsuri, Benec nu a putut spune daca terenul, care acum este in proprietatea statului roman, va fi inchiriat sau concesionat clubului. „Acest lucru va fi stabilit la Bucuresti. Am decis sa mergem cu domnul Cornu, pentru ca alte oferte nu ne-au convenit”, a incercat sa se scoata Benec.

Integral in Gandul