Scandalul generat de faptul ca Liga I nu se vede decat pe televizoarele conectate la reteaua de cablu RCS ia amploare. Mai nou, au izbucnit conflicte intre microbisti si administratorii din blocuri, care nu permit accesul RCS-ului, pentru ca deja exista UPC. Intre timp, marea majoritate a iubitorilor de fotbal din Romania a aflat ca nu va putea viziona derby-ul dintre Rapid si CFR Cluj, din etapa a treia. Meciul va fi transmis de GSP TV, nu de Antena 1, pe care se poate vedea Poli Iasi – Steaua.

Reprezentantii celor doua companii implicate in acest conflict, UPC si RCS&Antena 1, au lasat sa se inteleaga faptul ca ne aflam departe de ziua in care Liga I va fi accesibila tuturor abonatilor de la retelele de cablu. „Practic, nu s-a concretizat nimic. Stim ca se discuta, sunt negocieri, dar nimic concret. Cand se va ajunge la un acord, atunci va vom anunta”, a afirmat reprezentantul UPC, Adina Deaconu. In schimb, deranjati de audientele sub orice asteptari, de pierderile financiare evidente si de numeroasele reclamatii primite din partea microbistilor care nu au acces la GSP TV, cei care detin drepturile din Liga lui Mitica se revolta din cauza reactiei negative existente in presa.

„Nu suntem noi de vina ca unii telespectatori sunt privati de a urmari posturile GSP TV si nici nu suntem obligati sa le dam gratis. Pentru mai multe detalii intrebati in alta parte, ca si asa ati prezentat subiectul intr-o lumina proasta”, ne-a spus, revoltata, Cristina Severin, coordonator de presa al Antenei 1.

Administratorii refuza alte gauri in peretii blocurilor

Cele mai multe asociatii de locatari refuza sa mai permita cablarea locatarilor la alta retea cu posturi de televiziune. “Imediat dupa 1990, practic, firma de cablu a intrat cu forta pe scara blocului pe care il administrez. Deoarece antenele de pe acoperis, ca si cele de camera, nu mai erau potrivite pentru captarea noilor posturi tv aparute, am convenit sa incheiem contract cu prima firma care a venit. Astfel, ei au inceput montarea cablurilor gaurind peretii din beton armat, incepand cu uscatoria de la etajul 10 si pana la parter. Deoarece blocul este construit inca din 1975, celor mai multi dintre locatari le e teama ca sa mai vina o noua firma de cablisti si sa faca alte gauri in plafoanele de pe scara blocului.

Integral in Gardianul