Multe din corturile anticanicula din Bucuresti sunt inutile elemente de decor. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a impanzit, inca de la sfarsitul saptamanii trecute, Bucurestiul cu 40 de corturi de prim ajutor amplasate in principalele intersectii din oras. Teoretic, la temperaturi de peste 38 de grade Celsius, aici populatia trebuie sa primeasca gratuit apa si sfaturi sau un consult medical de la personal avizat.

Din pacate, insa, dorinta primarului Oprescu nu se suprapune cu faptele subordonatilor sai. Asa se face ca in multe chioscuri nu gasesti apa sau, in altele, daca lichidul vital exista, nu sunt pahare. Astfel ca oamenii sunt nevoiti sa bea apa direct din bidoane. Mai mult, asistentele medicale nu pot lua tensiunea celor carora li se face rau de la caldura pentru ca, desi au aparatura necesara (tensiometre si stetoscop), nu exista scaune.

Or, toti medicii, inclusiv profesorul doctor Sorin Oprescu, stiu ca tensiunea arteriala se masoara numai daca pacientul este asezat. Intrebat despre aceste nereguli, primarul Oprescu spune ca stie situatia.

Integral in Gandul.