Bruce Ivins este autorul atacurilor cu antrax din Statele Unite. Biroul Federal de Investigatii (FBI) american a facut public cazul impotriva omului de stiinta american Bruce Ivins, banuit ca este autorul atacurilor mortale cu antrax care au avut loc in Statele Unite in anul 2001. Noi documente ale FBI releva ca acesta a fost singurul responsabil pentru acele atacuri, anunta Reuters. Doctorul Ivins s-a sinucis saptamana trecuta, insa avocatul sau a dezmintit ca el ar fi autorul atacurilor, soldate cu moartea a cinci persoane si imbolnavirea altor 17.

Rromii bulgari se plang Natiunilor Unite ca sunt discriminati. Consiliul pentru Drepturile Omului al Natiunilor Unite a demarat o ancheta in Bulgaria dupa ce rromii din doua orase au acuzat autoritatile de discriminare, informeaza agentia Novinite. Primarul din Plovdiv a fost anchetat de politie, in urma apelurilor venite din partea ONU. Reclamatia arata ca rromilor nu li s-a garantat dreptul de proprietate intrucat li s-a interzis accesul la locuinte. Administratia locala bulgara sustine ca discriminarea invocata in documentul depus la ONU este o speculatie, proprietatile pretinse de rromi fiind construite ilegal, si subliniaza ca acest fapt poate fi folosit ca precedent de catre reprezentantii altor etnii.

SUA vor ajunge la un deficit bugetar de 400 miliarde de dolari. Deficitul bugetar al Statelor Unite ar putea ajunge la 400 miliarde de dolari anul acesta, conform estimarilor prezentate de "Congressional Budget Office" si publicate de BBC. Suma pentru cele 12 luni pana pe data de 30 septembrie este mai mare decat estimase Casa Alba. Factorii scaderii inregistrate de bugetul de stat sunt costurile totale ale razboiului din Irak, recentele cheltuieli federale pentru redresarea economiei inca afectate de criza creditelor ipotecare si alte posibile cheltuieli guvernamentale. Casa Alba estimeaza ca anul viitor SUA va inregistra un deficit bugetar record de 445 miliarde de dolari.

Schwarzenegger blocheaza noile legi din California. Guvernatorul Californiei, actorul Arnold Schwarzenegger, a decis sa nu mai promulge nicio lege pana cand congresmenii din statul sau nu vor adopta un buget pentru noul an fiscal, relateaza LA Times. "Nu exista nicio scuza pentru faptul ca membrii Congresului nu au reusit sa ajunga la un compromis si sa imi prezinte un buget", a declarat Schwarzenegger intr-o conferinta de presa, atragand atentia ca anul fiscal a inceput de mai bine de o luna. Din cauza crizei bugetare, Schwarzenegger a anuntat saptamana trecuta ca va reduce la nivelul minim legal salariile a peste 200.000 de angajati pana cand noul buget va fi adoptat.

Crimeea nu va mai intra in componenta Ucrainei daca aceasta va deveni membra NATO. Deputatul ucrainean, liderul comunistilor crimeeni, Leonid Hraci, a declarat ca, potrivit Constitutiei Republicii Autonome Crimeea, "daca Ucraina va adera la NATO, crimeenii au tot dreptul sa faca referendum separat in acest sens si sa decida daca vor sau nu sa intre in Alianta". Acesta a mai declarat ca, daca Ucraina va adera NATO, Crimeea nu va mai ramane in componenta statului ucrainean, anunta Korrespondent, citat de Rador.

Record de schimbari climatice observate in trecut. Noi cercetari arata ca, acum 14700 de ani, temperatura aerului in Groenlanda a crescut cu 10 grade in doar 3 ani. Viteza aceasta de incalzire este de 30 de ori mai mare decat orice incalzire inregistrata in Groenlanda in ultima perioada. Ea nu poate fi inca descrisa de nici un model climatic si ridica serios problema fragilitatii mediului ambiant, informeaza Stiinta.info.