Dupa ce a cumparat magazinul „Bucuresti", in 2003, in mandatul guvernului Nastase, primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, se vede nevoit sa dea inapoi imobilul proprietarului de drept. Vanghelie a achizitionat cladirea, cu 1,5 milioane de dolari, prin intermediul unui var de-al sau.

La capatul a mai multi ani de procese, magazinul „Bucuresti" a fost castigat in instanta de mostenitorii unui mare comerciant din perioada interbelica, Bucur Bunescu.

La incheierea contractului cu Autoritatea pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului (APAPS), Marian Vanghelie si varul sau si-au asumat riscul de a pierde cladirea. Vanghelie a promis ca nu va cere despagubiri in cazul unui deznodamant nefericit in instanta.

Primarul sectorului 5 si rudele sale au ramas fara 4.367 mp construiti in centrul Capitalei, la kilometrul zero

Dupa ce a reusit, in mod suspect, sa obtina magazinul Bucuresti din Capitala, varul lui Marian Vanghelie este obligat sa cedeze imobilul proprietarilor de drept.

In afacerea imobiliara, reprezentant al clanului Vanghelie este Sorin Mircea Niculae, var primar cu edilul sectorului 5. Magazinul Bucuresti a fost retrocedat definitiv si irevocabil pe 21 februarie 2007, in aceeasi sedinta si la acelasi complet de judecata ce a restituit si Lido. La fel ca in cazul mostenitorilor Lido, cei trei urmasi ai lui Bucur Bunescu nu au reusit inca sa intre efectiv in posesia imobilului.

Clanul Vanghelie a obtinut suspendarea executarii silite, iar apoi a apelat la o cale extraordinara de atac – o cerere de revizuire a sentintei, a carei discutare se amana de un an.

Integral in Adevarul