Vaticanul crede ca cersitul este un drept uman fundamental. Cardinalul Renato Martino, responsabilul Vaticanului pentru justitie si imigranti, a criticat vehement masurile adoptate de Guvernul italian impotriva cersetorilor, calificandu-le drept "inacceptabile". Martino a subliniat ca cersetoria este un drept uman fundamental, iar saracul are dreptul sa ceara ajutorul aproapelui sau. Cardinalul a criticat de asemenea si autoritatile din principalele orase italiene care pedepsesc cautatul in gunoaie, precizand ca oamenii strazii sunt foarte afectati de aceasta interdictie, scrie The Times.

A fost vanduta cea mai scumpa vila din lume. Un nou record a fost stabilit pe piata imobiliara internationala, dupa ce vila Leopolda, situata in localitatea Villefranche de pe Coasta de Azur, a fost vanduta pentru suma-record de 500 de milioane de euro. Somptuoasa resedinta, construita in 1902 din ordinul regelui belgian Leopold al II-lea, a apartinut omului de afaceri de origine libaneza Edmond Safra si, potrivit agentiei France Presse, acesta a vandut-o unui oligarh rus al carui nume nu a fost dat publicitatii. Timp de mai multe saptamani s-a vehiculat ca miliardarul rus Roman Abramovici va achizitiona imobilul, insa informatia nu a fost confirmata inca. Vila are cea mai frumoasa priveliste din sudul Frantei si gradini imense de care se ocupa 50 de gradinari. In parcul vilei sunt plantati 1200 de maslini, lamai si portocali.

Unul dintre liderii mafiei calabreze 'Ndrangheta a fost capturat. Carabinierii italieni, impreuna cu politia canadiana, au arestat la Toronto un important sef mafiot, membru al organizatiei calabreze 'Ndrangheta. Giuseppe Coluccio, acuzat pentru trafic de droguri, se afla pe lista celor mai periculosi 30 de urmariti italieni, scrie Reuters. In locuinta sa au fost gasite cantitati importante de cocaina si suma de un milion de dolari in cecuri de calatorie. Coluccio actiona in Canada impreuna cu unul dintre sefii mafiei siciliene, Giuseppe Cuntrera, alias ''Big Joe'', fiul lui Pasquale Cuntrera, arestat la Malaga (Spania). Arestarea lui Coluccio are loc in contextul in care, joi, un alt cap al mafiei calabreze a fost retinut de politie. Paolo Nirta, in varsta de 31 de ani, seful clanului Nirta Strangio, era cautat de autoritati pentru uciderea a 20 de oameni intr-o reglare de conturi, petrecuta cu un an in urma.

Silvio Berlusconi a maturat strazile din Napoli. Premierul italian a dorit sa faca o scurta demonstratie a vointei sale de a face curatenie pe strazile din Napoli, oras afectat de criza prelungita a deseurilor. Berlusconi a ridicat o hartie de pe strada, apoi a luat o matura si a folosit-o pret de cateva secunde. De asemenea, el s-a lasat fotografiat cu matura in mana in fata unui tomberon pentru a arata ca ii pasa de aceasta problema care pune in pericol sanatatea locuitorilor. "Strazile ar trebui sa fie o prelungire a casei voastre", a declarat Berlusconi, precizand ca aceasta situatie reprezinta o "urgenta nationala", noteaza site-ul Panorama.it

Statele Unite si-ar putea retrage toate trupele militare din Irak, pana in 2010. Potrivit unor oficiali irakieni, citati de Reuters, cele doua natiuni se apropie cu pasi repezi de incheierea unei intelegeri care sa duca la retragerea definitiva a contingentului american din aceasta tara, pana in 2010. Oficialii au facut declaratiile sub protectia anonimatului, de frica sa nu influenteze negativ tratativele, aflate in plina desfasurare. In prezent, 144 de mii de militari americani sunt desfasurati in Irak.

Extreme la Jocurile Olimpice de la Beijing: cea mai mica concurenta nu are nici13 ani, iar cel mai in varsta participant are 67 de ani. Cea mai tanara competitoare la Beijing este inotatoarea cameruneza Antoinette Joyce Guedia Mouafo, care va implini 13 ani pe 21 octombrie. Aceasta va lua startul in proba de 50 m liber, anunta AFP. Cel mai varstnic participant este un calaret japonez din proba de dresaj, Hiroshi Hoketsu, care, la 67 de ani, participa la Jocurile Olimpice pentru a doua oara, scrie ABC. Tot in echipa de dresaj a Japoniei figureaza si veterana Mieko Yagi, care a implinit 58 de ani pe 9 iunie.