Un ofiter SIE a dat serviciul in judecata fiindca l-a destituit pentru „implicare in politica”, dupa ce agentii SIE l-ar fi filmat in apropierea unor convoaie electorale in comuna Domnesti

Destituitul Mihai Adrian Sever: „SIE nu are nici o legatura cu controlul campaniilor electorale, dupa cum sper ca nu se risipesc resursele nationale pentru urmarirea permanenta a unui medic in timpul sau liber”

Serviciul de Informatii Externe (SIE) ar fi fost implicat in monitorizarea si supravegherea campaniei electorale pentru alegerile locale, desi legea nu ii confera atributii de acest gen. Aceasta implicare a SIE ar reiesi dintr-un dosar aflat acum pe rolul instantei de judecata. Un ofiter SIE, Mihai Adrian Sever, a dat in judecata serviciul pentru ca l-ar fi destituit ca urmare a comiterii unei abateri disciplinare. Concret, fapta respectiva ar consta in „participarea la mitingul electoral pentru sustinere candidaturii la Primaria localitatii Domnesti a unui membru al unui partid politic”.

Potrivit contestatiei formulate de ofiter, acesta a fost convocat de Comisia de cercetare disciplinara prealabila pentru a da explicatii cu privire la aceasta chestiune. Mihai Sever a declarat in fata Comisiei ca, la data de 18 mai 2008, se afla cu familia in comuna Domnesti, unde detine o resedinta secundara, pentru petrecerea timpului liber. SIE nu a comentat pana la aceasta ora acuzatiile.

Integral in Gandul