Redactorii italieni confunda de doua ori Marea Neagra cu Marea Moarta si sustin ca orasul Constanta a fost cucerit de genovezi

400.000 de pensionari italieni vor da navala anul acesta in statiunile de la Marea Neagra! Inainte ca hotelierii romani, intreprinzatori cum ii stim, sa ridice preturile la cazarea pe litoral, in asteptarea miilor de euro care vor fi cheltuiti in Romania de sexagenarii din Cizma, trebuie spus ca aceasta cifra nu este rezultatul vreunei statistici sau vreunui studiu, ci pur si simplu o aproximare a cotidianului italian La Stampa.

In plus, cei care vor veni aici nu vor sa cheltuiasca bani prea multi – sunt pensionari si o destinatie precum Romania trebuie doar sa ii faca sa se simta „ca si cum ar fi bogati”. Intr-un articol de mari dimensiuni, sustinut si de o galerie de imagini „de la fata locului”, redactorii La Stampa povestesc ce aventura minunata traiesc pensionarii italieni in statiunile de la Marea Neagra (sau Marea Moarta, cu care fac confuzie de vreo doua ori in decursul materialului).

Vacanta pe bani putini

„Pe italienii care vor merge vara asta in Romania nu-i intereseaza istoria sau atitudinea acestei tari. Ei au fost impinsi dincolo de Carpati, la douazeci de ani de la caderea lui Ceausescu, de euro”. In alte cuvinte, banii care nu le mai ajung pentru o vacanta in Italia ii fac sa se simta „ca si cum ar fi bogati” in Romania. Mai precis, „sunt pensionari care regasesc placerea luxului pierdut precum curele termale de 1.000 de euro, cu totul inclus: zbor de la Roma, masa si cazare la un hotel de trei stele pentru doua saptamani si tratamente dupa plac”.

Integral in Gandul