De luni, oamenii legii ii iau la intrebari pe cei care tulbura linistea bucurestenilor cu muzica data la maximum, in miez de noapte. Concret, in cadrul unei ample campanii care va debuta luni, oficialii Politiei Capitalei isi propun sa elimine, prin amenzi substantiale, „subcultura smecherilor de cartier“, care, prin modul lor de a se distra, tulbura linistea a sute de bucuresteni.

In plus, politistii intentioneaza sa propuna modificarea actualei legislatii, astfel incat cluburile si barurile care nu respecta limitele de poluare fonica sa fie inchise definitiv.

Potrivit legii, intre orele 22.00 si 8.00, zgomotele puternice, care-i pot deranja pe cei din jur, sunt strict interzise. In cazul in care petrecaretii aleg totusi sa dea muzica la maximum, risca o amenda de pana la 1.000 de lei.

Pentru aceeasi abatere, proprietarii de localuri se pot alege cu o amenda de pana la 1.500 de lei ori cu suspendarea temporara a activitatii. „Se pare insa ca sanctiunile nu sunt destul de mari, din moment ce numarul celor care ignora legea este tot mai mare“, sustin oamenii legii.

Integral in EvZ.