Universitarii Victor Tigoiu si Liviu Ornea, de la Facultatea de Matematica a Universitatii Bucuresti, puncteaza deficientele Bac-ului. Desele schimbari din invatamantul preuniversitar au dus la scaderea nivelului de pregatire a absolventilor de liceu, care nu mai fac fata la facultate.

Acum patru ani, profesorii de la Facultatea de Matematica a Universitatii Bucuresti au constatat ca nivelul de pregatire al studentilor din anul I este atat de scazut incat acestia nu pricep ce li se preda la curs. „Consiliul profesoral a decis atunci ca proaspetii admisi la facultate sa beneficieze de un semestru de pregatire pentru a face fata cerintelor minimale de intelegere a materiei", ne-a spus Victor Tigoiu, decanul interimar al Facultatii de Matematica.

Universitarul afirma ca la admiterea in facultate au fost situatii in care candidatii au primit subiecte mult mai usoare decat cele date la Bac, dar au obtinut note mult mai mici. „In conditiile astea e clar ca la Bac se fura", a spus Tigoiu. Liviu Ornea, secretarul stiintific al Facultatii de Matematica spune ca sustinerea Bac-ului la sapte materii nu se justifica.

Integral in Adevarul.