Iranul a lansat primul satelit in spatiu. Iran a lansat in spatiu duminica primul satelit de productie proprie, denumit Omid (Speranta), folosind o racheta Safir (Ambasador).

Agentia de stiri IRIN a transmis imagini cu ceea ce a descris a fi un satelit de comunicatii numit Safir-e Omid. Imaginile au fost insotite de cantece patriotice. Iranul si-a dezvoltat de mai multi ani programul sau spatial, iar in luna februarie a acestui an, a lansat o sonda in spatiu, ca parte a pregatirilor pentru lansarea de duminica, scrie Reuters.

Israelul va elibera 200 de palestinieni. Oficialitatile israeliene au declarat ca vor elibera 200 de palestinieni ca un act de buna credinta fata de Mahmoud Abbas, liderul Autoritatilor Palestiniene. Israelul a declarat ca eliberarea se va face pe 25 august, dar ca lista detinutilor ce vor fi eliberati inca nu a fost finalizata, scrie BBC.

Un barbat din Florida a murit dupa ce a fost electrocutat de politisti. Un bartbat in varsta de 45 de ani din Florida a murit dupa ce a fost impuscat de un politist de cel putin 4 ori cu un pistol care livreaza socuri electrice. Autoritatile americane au declarat ca incidentul se alfa sub investigatie. Incidentul vine intr-un moment in care in Statele Unite folosirea pistoalelor cu electro-socuri este intens contestata, scrie SkyNews.

Cinci persoane si-au pierdut viata dupa ce doua avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit in Anglia. Aparatele s-au ciocnit in aer, in apropiere de Coventry, la aproximativ 140 de kilometri de Londra. Unul dintre avioane, unde doar pilotul se afla la bord, s-a prabusit pe un camp, iar celalalt aparat, care transporta patru persoane, s-a prabusit intr-o zona impadurita, au anuntat serviciile de urgenta. Autoritatile inca nu cunosc cauzele incidentelor, scrie TimesOnline.

Irlanda - paralizata din cauza inundatiilor. Ploile torentiale au dus la inundatii majore in Irlanda de Nord si Republica Irlandeza. Autoritatile irlandeze au declarat ca inundatiile cu care se confrunta in prezent sunt printre cele mai grave din istorie. Numeroase drumuri au fost inchise, iar un pasaj subteran din Belfast a fost inundat complet, scrie The Sun.

Poze cu o specie foarte rara de leopard. Crecetatori din cadrul Universitatii Oxford au reusit surprinda cateva poze cu leopardul patat de Borneo, specie descoperita in 2007. Leopardul patat de Borneo este dintre cele mai mici specii de feline si sunt extrem de greu de gasit sau studiat din cauza ca sunt preponderent animale nocturne si foarte retrase, scrie The Telegraph.