Soferii („conservarii“) si motociclistii („donatorii de organe“) se acuza reciproc de nerespectarea regulilor in trafic. Numarul evenimentelor rutiere creste de la an la an.

Motociclisti fara oase rupte sau fara prieteni morti se gasesc la fel de rar precum floarea de colt. De cele mai multe ori, motociclistii mor in accidente pentru ca nu sunt observati, fie din cauza lor, fie din cauza celorlalti participanti la trafic. Asa porneste disputa dintre soferi („conservari“) si motociclisti („donatori de organe“).

Primii acuza categoria celor pe doua roti de teribilism si inconstienta. La randul lor, motociclistii ii invinuiesc de nesimtire si lipsa de atentie pe adeptii masinilor. Statisticile nu descurca situatia.

In primele sapte luni ale lui 2008, in toata tara s-au produs 1.829 de accidente in care au fost implicate „motoare“, soldate cu 102 de morti si 2.009 de raniti. O impartire simpla arata ca, zilnic, au fost raniti in accidente 9 motociclisti. Tot statistica arata ca de peste 46% dintre evenimente se fac vinovati motociclistii.

Un grup de motociclisti cu initiativa a postat pe YouTube un clip intitulat „Insa tu nu m-ai vazut“. Actorii, motociclisti care au pierdut, in accidente, semeni de-ai lor, privesc in camera de filmat si arunca vina asupra conducatorilor auto care ignora motoarele in trafic. Cateva replici: „Team auzit vorbind despre cat de galagioase sunt motocicletele noastre, dar tu nu m-ai auzit si nu mai vazut cand ai schimbat CD-ul in masina si ai intrat pe banda mea, in mine“ sau „Eu am murit in ziua in care tu nu m-ai vazut“.

Integral in EVZ.