Vila din Izvorani (Ilfov) a lui Teodor Meleşcanu, ministrul apărării şi senator liberal, va fi dotată cu un ponton nou, dar lucrările „de curăţare” a terenului distrug nuferii şi stuful. Chiar zilele acestea se draghează lacul cu ajutorul unui utilaj montat pe apă, fără autorizaţie, în dreptul proprietăţii familiei Meleşcanu-Imre. Lucrările au atras oprobriul vecinilor, scandalizaţi de schimbarea dramatică a habitatului local.

„Deschiderea“ către lac a vilei familiei Meleşcanu-Imre e dragată, conform tradiţiei locului, fără autorizaţie. În timp ce primăriile din Snagov, Ciolpani şi Gruiu îşi pasează răspunderea, pe lac a apărut chiar şi o benzinărie.

„Au distrus stuful şi nuferii, spunând că e o lucrare cu fonduri europene pentru curăţarea lacului. Noi nu ştim cum se pot aloca fonduri europene pentru distrugerea florei de pe lac. Dar domnul Imre, ginerele domnului Meleşcanu, a explicat că, dacă vrem să vedem nuferi, să ne ducem în deltă!”, spun soţii Cristea. „Aşa este, distrug flora, dar nu sunt singurii, foarte mulţi procedează aşa”, întăreşte un alt vecin, nea Ion.

În imediata vecinătate a proprietăţii soţilor Meleşcanu se află un ponton imens, al unui afacerist local, care închiriază şalupe. Şi cum şalupele au nevoie de combustibil, tot pe lac s-a făcut şi o benzinărie. Pentru accesul şalupelor pe lac s-a distrus stuful şi populaţia de nuferi pe o arie echivalentă cu suprafaţa unui pătrat cu latura de circa 100 de metri.

Integral in Gandul