Primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, copiaza gafele edililor din Constanta, Craiova si Deva si spera ca „palmierii cu garantie“ nu se vor usca. Dupa modelele „de succes“ de la Constanta, Craiova si Deva, edilul sectorului 4 din Capitala, Cristian Popescu- Piedone, a trecut, ieri, la plantarea a 18 palmieri in sectorul „exotic“ pe care-l administreaza. Intersectia Constantin Brancoveanu a fost preschimbata, cu 350.000 de lei, intr-un punct de atractie al orasului.

Actiunea de plantare a ghivecelor cu palmieri, adusi din Italia, a tras ieri pe dreapta soferi curiosi si cetateni intorsi de la serviciu. Toti se opreau sa-i multumeasca edilului pentru copacii buni de admirat numai vara. Altii ii atrageau atentia primarului asupra altor probleme, mai grave, la ordinea zilei.

Mai ieftini ca platanii lui Inimaroiu

Piedone nu s-a apucat sa planteze palmieri de capul lui. „Daca ne asezam acum pe bancuta si intrebam 20 de oameni, sigur o sa fie multumiti“, e convins primarul care, atunci cand a castigat mandatul, spunea ca „numai daca varuiesc copacii si tot o sa fie mai mult decat a facut Inimaroiu“. Piedone s-a gandit sa „varuiasca“ niste palmieri, mai ales ca „sunt mai ieftini decat platanii lui Inimaroiu“ si „e ceva soc“.

Viceprimarul Alexandru Popescu a explicat si el de ce primaria a facut o treaba buna cu palmierii: „O bucata a costat 1.500 de lei, in timp ce pentru un platan trebuia sa platim 3.000 de lei“. In plus, primarul s-a laudat ca, spre deosebire de ceilalti edili, care au adus palmieri in tara si i-au lasat sa se usuce, el beneficiaza si de garantie din partea firmei italiene.

„Timp de zece ani, tot ce se usuca, daca se respecta indicatiile de intretinere, va fi inlocuit de firma de la care i-am cumparat“, a aratat Piedone. Drept bonus, el povesteste ca italienii i-au dat si doua rezerve, pentru inlocuirea eventualilor palmieri uscati.

Iarna ii inlocuieste cu brazi sau panouri publicitare

„Cum scade temperatura la 0 ºC, cum ii mutam in sere“, promite Piedone, sigur ca nu va avea ghinionul sa i se usuce, in mandatul lui, frumusete de palmieri. Pe timp de iarna, edilul se gandeste sa puna in loc brazi argintii. Costul lor insa ramane de suportat la iarna. La fel ca si transportarea si mutarea palmierilor la inceputul si sfarsitul sezonului cald. Si daca brazii argintii i se vor parea prea scumpi, Piedone zice ca va monta niste panouri publicitare, „ca tot nu e vegetatie“.

Evenimentul Zilei