Directorii colegiilor americane solicita reevaluarea legii care stabileste ca varsta legala la care un tanar poate consuma alcool este 21 de ani. Potrivit, postului The Boston Channel peste 100 de manageri de institutii de invatamant considera ca aceasta problema trebuie dezbatuta la nivel national. Potrivit sursei citate exista deja voci in randul profesorilor care considera ca eliminarea pragului de 21 de ani in privinta consumului de alcool ar putea antrena o scadere a infractionalitatii in randul tinerilor.

Secretarul american Condoleezza Rice si ministrul polonez de externe Radek Sikorski au semnat marti la Warsovia documentul care prevede amplasarea scutului antiracheta in Polonia. Rusia, scrie Voice Of America. s-a opus vehement fata de implementarea acestui sistem de aparare. Oficialii americani sustin insa ca scutul antiracheta nu vizeaza Moscova, ci tari precum Iranul.

Consiliul de securitate al ONU s-a intrunit de urgenta marti seara pentru a discuta conflictul armat dintre Georgia si Rusia, informeaza AP. Reprezentantii ONU au redactat un proiect de rezolutie care prevede incetarea imediata a focului si retragerea trupelor ruse din zona. Reprezentantii Moscovei au semnalat mai multe deficiente ale textului propus, astfel ca reuniunea s-a incheiat fara adoptarea unei hotarari.

Oficiali ai Statele Unite au declarat ca studiaza posibilitatea de a oferi azil politic fostului presedinte pakistanez, Pervez Musharraf, chiar daca o asemenea solicitare nu a fost inca formulata, relateaza AFP. Pe langa SUA. Arabia Saudita, Marea Britanie, Emiratele Arabe si Turcia si-au aratat disponibilitatea de al primi pe fostul sef de stat.

Orasul New York a acceptat sa plateasca daune in valoare de 2 milioane de euro protestatarilor care au fost arestati in 2003 in timpul unui miting impotriva razboiului din Irak, scrie Reuters. Potrivit avocatiilor, 94 de persoane au fost retinute fapt care constituie un abuz.