Marţi, prezent la pasajul Băneasa alături de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, pentru a inspecta lucrările, Tăriceanu nu a evitat să-l ia la rost într-un stil destul de colorat pe directorul general al Companiei de Autostrăzi, Dorin Debucean. „Uite-l şi pe Debucean. Stă la distanţă. E bine că stă la distanţă“, a spus ironic premierul.

„Ai vreo treabă cu proiectul ăsta cumva? E, nu pot să cred! Ia vino-ncoace! Deci, fratele meu, vreau să văd un grafic de lucrări, o prezentare, ce aţi făcut până acum. Tu de ce ai venit aici? Pentru ce? Ca să stai să te uiţi de la distanţă?“, l-a luat premierul în primire pe şeful companiei.

Pentru că Debucean era mult prea relaxat şi nu a dat semne că putea spune ceva despre lucrări, Tăriceanu s-a revoltat: „Îl pun pe Debucean responsabil, să se ocupe personal.

Dacă nu veniţi zilnic pe şantier un reprezentant al companiei şi unul al primăriei, nu o să meargă treaba. Înnebuneşte toată circulaţia când se întorc oamenii din vacanţă. Senzaţia mea este că lucrurile merg aşa, încet, încetişor, pe loc şi deloc“.

După Băneasa, oficialii s-au îndreptat spre centura Capitalei. Aici, Tăriceanu a reuşit să stabilească ceva: trebuie schimbate toate proiectele pentru că au fost realizate în urmă cu cinci ani, iar soluţiile tehnice au fost deja depăşite de trafic. Asta după ce s-a burzuluit atât la Orban, cât şi la oamenii de pe şantier. „Ai văzut şleaurile de la camioane? Ras, frezat, tot! Pentru că tot traficul este pus în pericol în felul ăsta. Ăia cu maşinile nu ştiu pe unde merg, ăia cu motocicletele nu mai vorbesc, sunt victime sigure“, i-a spus Tăriceanu lui Orban.

Cotidianul