Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal a ascultat doleanta lui Mircea Sandu si i-a demis pe Daniel Florea, Valentin Epure si Marian Lupu, cei trei membri ai Curtii de Arbitraj pentru Fotbal (CAF). Ei au fost revocati din cauza neregulilor constatate de Comisia de analiza a legalitatii hotarârilor pronuntate de organismele jurisdictionale ale FRF în cazul „Valiza”. In schimb, presedintii comisiilor de Disciplina si de Apel au fost sanctionati doar cu avertisment. Cum decizia CAF este irevocabila, singura cale ca acest caz sa fie rejudecat ar fi ca Directia Nationala Anticoruptie sa decida deschiderea urmaririi penale a oricarei parti implicate in aceasta poveste.

Comisia formata din Constantin Anghelache si Dumitru Costin a prezentat, ieri, Comitetului Executiv al FRF, raportul referitor la legalitatea hotarârilor pronuntate de organismele FRF în cazul „Valiza“. Anghelache a declarat ca membrii CAF au încalcat propriul regulament: „La Curtea de Arbitraj pentru Fotbal am constatat încalcari ale propriului regulament. Articolul 14 a fost încalcat.

Daca cele patru parti implicate, «U» Cluj, Steaua, Gigi Becali si Petre Marin au constituit o parte si l-au nominalizat pe Daniel Florea, era necesar ca FRF, cea care a declansat acest caz, sa fie notificata si sa-si desemneze propriul arbitru, conform regulamentului. Daniel Florea a omis sa informeze FRF cu sau fara intentie. Din cauza procedurilor pe care le-au încalcat s-a ajuns la schimbarea deciziei (...) Comisia de Disciplina a judecat corect pe baza declaratiilor de la dosar, dar la un studiu mai atent, am constatat ca la Comisia de Disciplina au existat niste erori, ca sa nu le spun omisiuni. În procesul verbal abunda prescurtarile. A fost o eroare de procedura”. Astfel, presedintii Comisiei de Disciplina si Comisiei de Apel au primit un ultim avertisment, pentru vicii de procedura în judecarea acestui caz.

Gardianul