11 morti intr-un nou atentat cu bomba in Algeria. Cel putin 11 persoane au murit si alte 31 au fost ranite in atentatul cu bomba din orasul Bouira, miercuri dimineata. Washington Post relateaza ca doua masini au explodat la distanta de 15 minute, langa un post de comanda militar si, respectiv, langa un hotel din centrul orasului. Cu doar o zi in urma, un atentat sinucigas asupra unei academii de politie s-a soldat cu 43 de morti. Aceasta este cea mai grava serie de evenimente violente din Algeria de la razboiul civil din anii '90.

Doua femei au fost condamnate la "re-educare" in China. Doua batrane chineze au fost condamnate la un an de "re-educare prin munca", dupa ce au incercat in repetate randuri sa obtina permisiunea de a protesta in una dintre zonele special amenajate in timpul Olimpiadei. Cele doua femei, in varsta de 77 si 79 de ani, au mers de cinci ori la politie luna aceasta, intr-o incercare de a obtine permisiunea pentru a protesta impotriva a ceea ce ele considera o despagubire neadecvata pentru demolarea caselor lor. In timpul ultimei vizite la politie, batranele au fost informate ca vor fi pedepsite pentru deranjarea linistii poblice, scrie The New York Times.

Iranul, criticat pentru spanzurarea unui tanar. Amnesty International (AI) a criticat dur autoritatile iraniene pentru executarea unui tanar de 20 de ani, acuzat de o crima comisa la varsta de 15 ani. Reza Hejazi, care a fost spanzurat marti dimineata, a fost condamnat deoarece se afla intr-un grup de persoane implicat intr-o disputa din care a rezultat moartea unui om. AI sustine ca executarea infractorilor juvenili este interzisa de legea internationala. In plus, AI acuza Iranul nu doar pentru incalcarea legii internationale, ci si pentru incalcarea legii iraniene, intrucat autoritatile nu au anuntat executia cu cel putn 48 de ore inainte, noteaza BBC.

Norvegia sustine ca Rusia intentioneaza sa rupa toate legaturile militare cu NATO. Purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii din Norvegia a declarat ca ambasada Norvegiei a primit un telefon de la Ministerul Apararii din Rusia, care anunta ca intentioneaza sa rupa toate legaturile cu NATO si cu tarile aliate, scrie USA Today. Cu toate acestea, pana acum, informatia nu a fost confirmata de oficialii rusi, iar la sediul NATO nu a ajuns nici o astfel de instiintare.

Curtea Suprema din Nepal a stabilit ca se va renunta la traditia "zeitei vii". Traditia nepaleza veche de sute de ani, potrivit careia o fetita virgina este venerata la templu precum o zeita vie, este considerata invechita de Curtea Suprema din Nepal, care a stabilit ca se va renunta la aceasta traditie, intrucat presupusa zeitate trebuie sa mearga la scoala. Potrivit acesteia, a tine o fetita incuiata intr-un palat medieval din Kathmandu reprezinta o incalcare a drepturilor fundamentale ale omului, scrie The Guardian.

Sarkozy viziteaza trupele franceze din Kabul. Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, a vizitat, miercuri, capela militara la care erau depuse trupurile celor zece soldati francezi ucisi in ambuscada de luni. In plus, acesta a vizitat si cativa dintre soldatii raniti in lupta. Intr-un discurs tinut in fata a aproape 200 de soldati, Sarkozy a declarat ca Franta trebuie sa invete o lectie din aceasta lupta si ca trebuie sa-si schimbe tacticile, relateaza International Herald Tribune.