Suspect de terorism, torturat de americani. Un tribunal din Marea Britanie a hotarat ca argumentele unui detinut de la Guatanamo Bay, care sustine ca a fost retinut si torturat de americani, sunt credibile. Rezidentul britanic, Binyam Mohamed, este acuzat de o comisie militara americana ca ar fi intentionat sa comita acte de terorism, cum ar fi detonarea unei bombe. Mohamed a declarat ca in perioada 2002-2004 a fost rapit de americani si dus in Maroc, unde a fost supus la torturi grave, precum taieturile cu lama pe piept si pe organele genitale, relateaza The New York Times.

Mai mult de 60 de morti intr-un dublu atentat sinucigas in Pakistan. Peste 60 de persoane au fost ucise, joi, intr-un dublu atentat sinucigas asupra unei fabrici de arme. Acesta este cel mai grav atac al talibanilor impotriva guvernului, din ultima perioada. International Herald Tribune relateaza ca atentatul a avut loc in cel mai mare complex industrial din Pakistan, avand 20,000 de angajati. In plus, atentatul a fost bine coordonat si cronometrat si a avut loc la schimbul de ture de dupa-amiaza, pentru a provoca cat mai multe victime.

650 de morti in nordul Indiei din cauza ploilor musonice. Inundatiile provocate de ploile abundente au distrus sute de sate in nordul Indiei si au omorat 114 persoane doar saptamana trecuta. In total, in jur de 660 de persoane au fost ucise in sezonul musonic in provincia Uttar Pradesh, potrivit autoritatilor. Uttar Pradesh este cea mai populata zona a Indiei, avand 170 de milioane de locuitori, dar si una dintre zonele cele mai predispuse la inundatii, scrie Reuters.

Elev impuscat fatal la un liceu din Tennessee. Un elev de la un liceu din Knoxville si-a impuscat fatal un coleg, in varsta de 16 ani, sub privirile ingrozite ale colegilor. Atacul a avut loc joi dimineata, la ora 8:00, inainte de inceperea cursurilor, in cantina scolii. Se pare ca victima si agresorul se cunosteau, iar atacul nu avea ca scop ranirea altor persoane din scoala, anunta USA Today.

Un hacker american a demonstrat ca una dintre gimnastele chineze are mai putin de 16 ani. Un expert in calculatoare din SUA a reusit sa obtina documente oficiale chinezesti care arata ca gimnasta care a castigat aurul la paralele are, intr-adevar, mai putin de 16 ani. China sustine ca He Kexin are 16 ani, intrucat data nasterii din pasaportul sau, eliberat in februarie anul acesta, este 1 ianuarie 1992, iar Comitetul Olimpic a declarat ca datele din pasaport sunt suficiente. Dupa numeroase cercetari, expertul american a aflat ca data nasterii gimnastei este de fapt 1 ianuarie 1994, He Kexin avand doar 14 ani, sustine Fox News.

Rusia se pregateste sa vanda arme Siriei. Potrivit ministrului de externe rus, Serghei Lavrov, Moscova se pregateste sa vanda arme Siriei. Acesta sustine ca vanzarile de arme au caracter defensiv si ca nu vor afecta echilibrul strategic din Orientul Mijlociu. Declaratiile au fost facute dupa o intalnire dintre liderii celor doua tari, noteaza BBC. Inainte de discutiile cu liderul rus, presedintele sirian, Bashar al-Assad, a vorbit despre necesitatea de a grabi cooperarea tehnica si militara cu Rusia. In plus, cele doua tari pregatesc acorduri in privinta unor sisteme antiracheta si antitanc.