Controalele inspectorilor fiscali au descoperit nereguli masive in sistemul de plata a accizelor aplicate produselor petroliere. Astfel, micii benzinari acuzati de evaziune fiscala au adus prejudicii de peste 150 de milioane de lei in bugetul colectat din accize intrucat au amestecat motorina si benzina cu alte produse neaccizabile si le-au vandut drept carburanti.

„Vom aduce modificari Codului Fiscal astfel incat, de la 1 octombrie, fiecare benzinarie sa fie dotata cu un sistem informatic integrat, fiscalizat. Acest proces ne va permite sa gestionam vanzarile statiei in orice moment, intrucat am descoperit ca au existat cazuri cand consumul a fost mai mare decat productia“, a declarat Daniel Chitoiu, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Mai mult, autoritatile fiscale vor sa doteze fiecare cisterna cu un sistem GPS-sigiliu inteligent, astfel incat sa fie impiedicate furturile, iar transportul sa fie monitorizat pe intregul traseu. „Avem in prezent 2.400 de astfel de GPS-uri, iar, pana la finele anului, vom mai achizitiona inca 2.400, pentru ca toate mijloacele care transporta produse accizabile sa fie monitorizate“, a mai spus Chitoiu.

Integral in EvZ.