August 1968, dupa invadarea Cehoslovaciei, a insemnat un exercitiu de forta al propagandei regimului Ceausescu. Relatarea evenimentelor a fost regizata atent. Cotidianul va ofera versiunile oficiale, dublate de adevaratele relatari care circulau doar in culisele agentiei de presa Agerpres. Urmariti imagini filmate cu o camera ascunsa in timpul invaziei din Praga.

In timpul invadarii Cehoslovaciei din august 1968, una dintre transmisiile radio ale corespondentului Cristian Popisteanu s-a oprit brusc inaintea formulei de incheiere. „S-a taiat legatura si o voce din studio a repetat la nesfarsit: «Alo, Praga! Alo, Praga! Am pierdut legatura cu corespondentul nostru»“, spune pentru Cotidianul Dorin Matei, redactor-sef al revistei „Magazin istoric“, caruia Popisteanu i-a povestit ulterior ca mama sa aproape facuse infarct cand ascultase interventia.

„S-a creat un moment de extraordinara tensiune. Era prima oara cand auzeai pe posturile romanesti o asemenea poveste de razboi“, explica istoricul. „Povestea acestui episod am aflat-o de la Eugen Preda (n.r. - comentatorul radio care a tinut legatura cu Popisteanu din tara) prin 1988.“ Preda asistase la o scena deosebita la radioul parizian in mai ’68, in calitate de corespondent: „Ca sa mareasca dramatismul unor transmisii, cei din studio intrerupeau brusc legatura si spuneau: «Am pierdut legatura cu corespondentul nostru»“.

Integral in Cotidianul.