Numarul mare de ski-jeturi de pe litoralul romanesc si legea permisiva transforma un simplu scaldat in mare intr-un sport extrem.

Daca pe plajele din Australia pericolul care ii pandeste pe turisti sunt rechinii, la noi oamenii pot fi sfasiati de teribilistii calare pe motoare de mare putere, care trec razant pe langa capetele celor aflati in apa.

Inspectorii care verifica respectarea legii sunt putini si prea blanzi. Ei par sa aiba mai multa grija de buzunarul vitezomanilor decat de viata turistilor.

Statiunea Mamaia are alocat un singur inspector, capitanul Sorin Gheorghita, si acesta resemnat: "Ce sa-i faci unui turist in bermude si fara acte?"

Chiar daca au fost zeci de cazuri cand tineri inconstienti au ranit turisti aflati in apa sau ski-jeturi care s-au lovit intre ele, autoritatile nu au luat nicio masura sa indeparteze motoarele de locurile unde inoata turistii.

Nu prea am dat amenzi, sunt foarte mari, ajung si la o suta de milioane. De unde sa dea omu' atatia bani?! Mai mult avertismente, si verbale, si scrise.

Sorin Gheorghita, capitan grad II Capitania Mamaia

Daca pe plaja poti fi calcat de jeepurile baietilor de bani gata, in apa poti fi spulberat de ambarcatiunile inchiriate de teribilisti care gonesc cu viteza spre mal si pun in pericol viata turistilor

Legislatia precara, logistica deficitara si amabilitatea exagerata a ofiterilor Autoritatii Navale Romane fac din sporturile nautice de agrement un pericol public.

Ski-jeturile, velierele, barcile cu motor, hidrobicicletele impart, la mica intelegere cu turistii, zonele de imbaiere de la malul Marii Negre.

Fie ei copii, adolescenti, oameni in toata firea sau batrani, mai mult sau mai putin inotatori, cu totii trebuie sa fie atenti, in apa, pentru a nu se ciocni cu vreo "ambarcatiune".

Integral in Adevarul