In graba de a termina asfaltarea bulevardului Gheorghe Ionescu Sisesti inainte de alegerile locale, fostul primar al Capitalei Adriean Videanu a facut bulevardul in zigzag. Fiindca edilul a inceput lucrarile inainte de a face exproprierile, muncitorii au fost nevoiti sa ocoleasca casele, care practic acum se afla drept in drum, muscand cate una din cele doua benzi pe sens ale bulevardului. In plus, din aceasta cauza, bulevardul nu este prevazut nici cu trotuare.

Potrivit informatiilor de la Primaria Capitalei, din cele 176 de proprietati care se aflau in calea drumului pana in prezent au fost expropriate doar 49. Functionarii primariei spun ca proprietarii au tinut la pret sperand mai mult decat le fusese oferit - circa 1.000 de euro pe metru patrat. Dupa ce se vor termina exproprierile, bulevardul va deveni din nou santier punand la incercare nervii celor care locuiesc in zona.

Probleme grave cu exproprierile sunt si la Pasajul Basarab unde lucrarea risca sa se blocheze deoarece 11 proprietari nu au fost multumiti de sumele pe care le-a oferit municipalitatea pe terenurile afectate de constructie. Acestia spun ca fie li s-au acordat despagubiri doar pe o parte din proprietate, fie li s-au dat niste sume derizorii cu care nu isi pot cumpara nici macar o garsoniera. “Pentru mine este o necunoscuta modul in care s-au facut exproprierile.

Constat ca exista diferente mari intre pretul platit unora si cel platit altora, chiar unele exagerari, as spune. S-au platit, de exemplu, ba 1.400 de euro pe metrul patrat, ba de la 4.800 pana la 7.300 de euro pe metrul patrat, in unele zone chiar fara constructii pe respectivul teren”, a spus primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, dupa ce a incercat sa descurce itele.

Gandul