Craiova conduce in clasamentul localitatilor in care siguranta cetatenilor este precara din cauza rafuielilor care au loc intre bandele de interlopi.

Incidentul de ieri-dimineata, in urma caruia un lider al lumii interlope din Craiova a fost impuscat mortal si un altul a ajuns la spital cu taieturi la o mana si la gat, confirma pozitia fruntasa a capitalei Olteniei in clasamentul celor mai periculoase orase din Romania.

„Nu avem o centralizare statistica a tuturor incidentelor de acest gen, inregistrate intr-un an la nivel national, dar putem face o ierarhizare a oraselor periculoase in functie de frecventa conflictelor violente, carora, de multe ori, le-au cazut victime chiar si politisti.

Drept urmare, daca luam in calcul doar conflictele de amploare produse anul trecut si in prima jumatate a acestui an, pe primul loc in «topul» localitatilor-problema se situeaza, de departe, Craiova. Sa nu uitam ca reglarile de conturi cu pistoale, bate si sabii, care au avut loc in primavara acestui an in curtea Spitalului Judetean Dolj, au determinat chiar modificarea legii privind regimul armelor si munitiilor“, sustine unul dintre judiciaristii cu state vechi in politie.

Potrivit oamenilor legii, marea problema a autoritatilor este aceea ca interlopii care provoaca aceste conflicte scapa, de fiecare data, doar cu amenzi. „Si autorul asasinatului de la Craiova a fost cercetat in mai multe dosare penale pentru vatamare corporala. S-a ales cu amenzi de maximum 200 de lei si a fost pus in libertate de instanta. Principalul motiv invocat de judecatori: nu reprezinta pericol social“, spun surse din politie. „Poate acesta este si motivul pentru care, in Craiova, rafuielile se produc frecvent si sunt soldate, de fiecare data, cu victime. Niciunul dintre cei care au condus pana acum inspectoratul de politie al judetului nu au reusit sa le opreasca“, se scuza acestia.

Evenimentul Zilei