Ca in fiecare an, revista Forbes a publicat celebrul top al celor mai puternice femei din lume, top condus si in acest an de catre cancelarul german Angela Merkel, pentru al treilea an consecutiv.

Pe locul al doilea se afla Sheila C. Bair, liderul Corpului de asigurare a depozitelor federale din Statele Unite iar pe locul al treilea se afla Indra K. Nooyi, CEO-ul PepsiCo, cea care conduce la ora actuala un imperiu de 39 de miliarde de dolari.

Pe pozitia a patra se afla Angela Braly, care ocupa functia de CEO la WellPoint, iar pe locul al cincilea se afla Cynthia Carroll, liderul companiei Anglo American, companie miniera fondata in 1917 de Ernest Oppenheimer.

Sefa de la Kraft Foods, Irene B. Rosenfeld, se afla pe pozitia a sasea, in timp ce Secretarul de Stat al Statelor Unite ale Americii, binecunoscuta Condoleezza Rice se afla pe pozitia a saptea.

Cea mai puternica femeie din Asia este Ho Ching, CEO la Temasek Holdings si sotia premierului din Singapore. Compania pe care o conduce detine 15% din Merrill Lynch si are un portofoliu de 100 de miliarde de dolari.

Integral in Capital