Cauza tarii noastre in dosarul „Insula Serpilor" va fi sustinuta de experti straini din patru tari

„Capitanul" Bogdan Aurescu va miza, in procesul cu Ucraina, pe serviciile a trei juristi straini, considerati printre cei mai straluciti practicieni ai momentului.

Componenta straina a echipei care va reprezenta Romania este formata din cinci dintre cei mai cunoscuti specialisti in drept international care au pledat in fata Curtii.

Ei au fost alesi de partea romana pe baza experientei si a reputatiei lor. "Nu au fost procese la Haga in ultimii 20 de ani in care acestia sa nu fi fost implicati, inclusiv in procese de delimitari maritime", a precizat pentru "Adevarul" conducatorul echipei, Bogdan Aurescu, director general in Ministerul roman al Afacerilor Externe.

Ajutor de la Cambridge

Australianul James Crawford, profesor de drept international la Universitatea din Cambridge, a fost membru al Comisiei de Drept International a Natiunilor Unite, in perioada 1992-2001.

Pe langa activitatea academica prolifica, Crawford este apreciat de colegii sai ca unul dintre cei mai straluciti practicieni in domeniul dreptului international, fiind desemnat consilier in nenumarate randuri in cadrul proceselor de la CIJ si alte instante internationale.

Pledoarie pentru Iran

Alain Pellet, fost profesor de drept international in cadrul Universitatii Paris Ouest Nanterre - la Defense, este, din 2001, arbitru la Curtea Europeana de Conciliere si Arbitraj a OSCE.

Integral in Adevarul