Olandezii sustin ca Turnul din Pisa nu este cea mai inclinata cladire din Europa. Specialistii din Tara Lalelelor spun ca cea mai inclinata cladire de pe batranul continent este turnul bisericii Walfridus din Bedum, care dateaza din secolul al XII-lea, noteaza Reuters. Matematicianul olandez Jacob van Dijk a afirmat ca masuratorile efectuate in cursul acestei saptamani la Turnul Bisericii, inalt de aproximativ 36 de metri, a aratat ca acesta este mai inclinat decat celebrul Turn din Pisa, care a fost indreptat partial in timpul lucrarilor de restaurare.

Michael Phelps va fi gazda celui mai important show TV din Statele Unite. Inotatorul care a castigat opt medalii de aur la Olimpiada de la Beijing a acceptat propunerea de a modera primul episod din cel de-al 34-lea sezon al faimoasei emisiuni „Saturday Night Live", care va incepe pe 13 septembrie. Eroul american, in varsta de doar 23 de ani, va aparea in direct in fata publicului, va prezenta emisiunea si va juca in cateva din scenetele emisiunii, scrie The Telegraph. In emisiunea lui Phelps va canta live unul din interpretii preferati ai sportivului, rapperul Lil Wayne.

Rusia a vrut sa bombardeze oleoductul strategic al Georgiei. Mai multe cratere de bombe, aflate la o distanta de 15 metri de o conducta pe care compania petroliera britanica BP urma sa o redeschida, par sa confirme afirmatiile Georgiei, potrivit carora Rusia a vizat oleoductul. Localnicii le-au prezentat corespondentilor Reuters gropile facute de bombe in jurul conductei care face legatura intre capitala azera Baku si portul georgian Supsa, de la Marea Neagra.

Scurgere de iod radioactiv in Belgia. Autoritatile din Belgia au emis un avertisment de siguranta in urma unei scurgeri de iod radioactiv la un institut de cercetare nucleara din sudul tarii. Scurgerea a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute de la un sistem de ventilatie al unui laborator medical, la circa 60 km de Bruxelles. Probele de iarba prelevate au indicat un nivel ridicat al radioactivitatii, iar populatia care locuieste la 5 km de laborator a fost avertizata sa nu consume legume, fructe sau produse lactate din zona, scrie BBC News.

Deodorantele de camera si lumanarile parfumate pot provoca aparitia cancerului. Aceste produse degradeaza aerul din camera, incarcandu-l cu molecule cancerigene si alergene, anunta Asociatia Franceza a Consumatorilor UFC Que Choisir care reactualizeaza rezultatele obtinute de mai multi oameni de stiinta in 2004. Aceste produse emit in aer de 110 ori mai mult benzen, o substanta cancerigena, peste pragul admis, scrie publicatia La Liberation.