Trei lideri politici, reprezentand cele mai mari trei partide, si-au anuntat ieri oficial dorinta de a conduce guvernul dupa alegerile din 30 noiembrie.

In vreme ce Mircea Geoana (PSD) si Calin Popescu Tariceanu (PNL) erau echipati clasic, in camasa/costum, Theodor Stolojan a ales o postura neobisnuita: sort, adidasi si muschii la vedere. El si-a anuntat candidatura pe marginea piscinei Vox Maris din Costinesti.

Stolojan mai are insa de trecut doua hopuri: optiunea Conventiei Nationale a PDL, formata din 6.000 de membri (12 septembrie) si alegerile din 30 noiembrie.

In PDL, Stolojan va trebui sa se impuna in fata garzii vechi a PD, care va miza probabil pe Vasile Blaga sau pe Adriean Videanu.

Vreau sa fiu mandru sa reprezint un guvern al Aliantei PSD+PC, un guvern Mircea Geoana

Mircea Geoana, presedinte PSD

Va anunt cu mandrie si entuziasm ca vreau sa fiu candidatul PNL pentru functia de prim-ministru

Calin Popescu Tariceanu, presedinte PNL

La Costinesti, de pe marginea piscinei, Stolojan si-a anuntat intentia de a deveni premier din partea democrat-liberalilor. Batalia pentru nominalizare este insa departe de a fi transata

In afara de Stolojan, Tariceanu si Geoana au mai declarat ca vor candida pentru postul de prim-ministru din partea partidelor pe care le conduc.

Theodor Stolojan, unul dintre cei mai sobri politicieni romani, asociat cu discursurile economice si mereu imbracat in costum, si-a anuntat candidatura la Costinesti, la Scoala de vara a OTPDL. Relaxat, abia iesit din piscina unde se scaldase cu nepotii sai, Stolojan a spus ca va intra in competitia pentru obtinerea investiturii.

Integral in Adevarul