Miron Mitrea, Aristide Roibu, Mihai Tanasescu si Rodica Nassar de la PSD, Cristian Boureanu, Cristian Ilie si Radu Berceanu de la PD-L, Anca Petrescu si Eugen Mihaescu de la PRM si Viorel Duca de la PNL au in comun cel putin doua lucruri: sunt parlamentari si sunt proprietarii unor case aflate in strainatate. Cu credite imobiliare sau direct cu bani gheata, cei zece parlamentari si-au cumparat apartamente si vile de lux in capitale din lumea larga, precum Parisul si Washingtonul, sau in statiuni turistice de la poalele Alpilor. Cei mai cu dare de mana si-au investit banii in Manhattan, cel mai cosmopolit cartier din New York.

Cotidianul a prezentat in ziarul de vineri proprietatile din Palma de Mallorca (Spania) si din Bad Voslau (Austria) ale lui Radu Berceanu, respectiv Viorel Duca. Astazi urmeaza povestile imobiliare de peste hotare ale celorlalti parlamentari care au ales sa-si investeasca banii in strainatate.

Fostul ministru al transporturilor din guvernul Adrian Nastase, Miron Mitrea, a ales aerul curat al Alpilor din Seefeld, Austria, pentru a-si cumpara o casuta de vacanta. Una deloc ieftina, potrivit declaratiei de avere a viitorului fost deputat PSD. Avand 160 de metri patrati, imobilul a costat 450.000 de euro. Valoarea actuala este insa mult mai mare. Anunturile imobiliare arata ca proprietatile de acest gen se vand la preturi cuprinse intre 500.000 si 850.000 de euro. Deputatul a explicat ca motivul pentru care a ales Austria e foarte simplu. „Familia mea e din Austria, are descendenti foarte in urma. Din pacate, nu ma duc acolo atat de des pe cat as vrea. E intr-un sat, nu intr-un oras“, a spus Mitrea.

Integral in Cotidianul.