Compania Philips dezvolta ecrane de televizor ultra-plate. De la 4 septembrie pana la 9 septembrie are loc la Berlin cunoscutul targ IFA pentru produse electronice. Aici, cunoscuta companie de electronice Philips va prezenta prototipul unui ecran cu cristale lichide (LCD) foarte subtire. La un diagonala de 81 de centimetri, ecranul are o grosime de doar 8 milimetri! Odata incorporat intr-un televizor, acesta va putea face posibil cel mai subtire televizor pentru dimensiunile sale. Ecranul va fi probabil foarte apreciat de utilizatori, fiind nu numai subtire, dar si usor, putand fi atarnat pe perete ca o simpla pictura. Pentru constructia modelului de ecran ce va fi prezentat la IFA, divizia de cercetare a companiei Philips a folosit extensiv expertiza puternic dezvoltata din domeniul tehnologiilor de iluminat (unde Philips este lider de piata pentru becurile cu consum redus de energie). Din aceasta echipa de cercetare, un rol determinant l-a jucat si romanul Eugen Onac, relateaza Stiinta.info.

Fiica lui Sarah Palin este insarcinata la 17 ani. Dupa ce congresul republicanilor a fost perturbat de uraganul Gustav, stirea potrivit careia fiica in varsta de 17 ani a candidatului pentru functia de vice-presedinte al Statelor Unite, este insarcinata in luna a 5-a i-a zguduit pe sustinatorii lui John McCain, scrie Voice of America. Bristol Palin intentioneaza sa pastreze copilul si sa se marite cu tatal acestuia, se arata intr-un comunicat al echipei de campanie republicane. Potrivit primelor declaratii senatorul John McCain cunostea acesta problema aparuta in familia lui Sarah Palin, inainte sa accepte sa candideze in tandem.

Uraganul Gustav, bilantul distrugerilor. Autoritatile de la Havana sustin ca uraganul Gustav a distrus peste 90.000 de case in provincia Pinar del Rio, relateaza Reuters. De asemenea, oficialitatiile cubaneze afirma ca 80% din zona amintita a ramas fara curent electric din cauza uraganului care a smuls 80 de cabluri de inalta tensiune.

Pierderi fara precedent pentru talibani. Fortele NATO si armata afgana au anuntat ca in cadrul unei operatiuni au fost ucisi 220 talibani. Daca cifra se va confirma, ar fi vorba de cea mai mare pierdere suferita de talibani de la invadarea Afganistanului in 2001 pana in prezent, scrie L' Express. Purtatorul de cuvant al armatei americane a declarat ca dupa acest succes operatiunile de eliberare a provinciei Helmand pot fi declarate incheiate.

Test imposibil. Obtinerea cetateniei germane a devenit mai dificila incepand de la 1 septembrie 2008. Pe langa celelalte cerinte care trebuiau indeplinite si pana acum, solicitantii cetateniei germane trebuie sa treaca si un test obligatoriu, afirma Euronews. Acesta cuprinde 300 de intrebari din domenii diverse precum istorie, politica, sau cultura, din care se selecteaza 33. Solicitantul trebuie sa raspunda corect la 17. Examenul a fost criticat de comunitatea turca care sustine ca intrebarile sunt uneori atat de dificile incat nici germanii nativi nu ar putea raspunde corect.

India se confrunta cu cele mai grave inundatii din ultimii 50 de ani. Bilantul oficial intocmit pana acum de autoritati raporteaza peste 800 de morti si cateva milioane de sinistrati de la inceputul luni iunie, relateaza AFP. Premierul Manmohan Singh a anuntat ca pentru ajutarea sinistratilor guvernul a deblocat 228 milioane de dolari si 125.000 de tone de cereale din rezerva de stat.