Stare de urgenta la Bangkok. Autoritatile thailandeze au decretat ieri starea de urgenta in Bangkok, dupa confruntarile violente dintre sustinatorii si adversarii premierului Samak Sundaravej, anunta Reuters. Ciocnirile s-au soldat cu moartea unei persoane si cu ranirea altor 44.

Ucraina si Moldova pe lista Rusiei. Dupa Georgia, Ucraina se astepta sa devina urmatoarea tinta a unui posibil atac al Rusiei, sustine AP. Minstrul de externe francez, Bernard Kouchner, a declarat saptamana trecuta ca Moscova ar putea desfasura operatiuni militare in peninsula Crimeei, in Ucraina sau chiar in Moldova.

Dupa Gustav vine Hanna. Potrivit ultimului bilant uraganul Gustav a lasat in urma 7 morti in statul american Louisiana, 96 de persoane ucise in Haiti, Jamaica si Republica Dominicana. Meteorologii avertizeaza asupra riscului aparatiei unor noi uragane, informeaza Euronews. Oamenii de stiinta sustin ca furtuna tropicala botezata Hanna, care a ucis deja cateva persoane in Haiti se poate transforma in orice moment in uragan.

Rusia face un nou pas in conflictul din Georgia. Dupa ce statele Uniunii Europene au anuntat ca vor reexamina relatia cu Moscova, guvernul de la Kremlin a anuntat ca nu-l mai recunoaste diplomatic pe seful statului georgian, Mihail Sakasvili. «Pentru noi actualul regim din Georgia a esuat. Presedintele Mihail Sakasvili nu mai exista, este doar un cadavru politic», a declarat presedintele rus, Dmitri Medvedev citat de Le Figaro.

Numarul de someri spanioli a crescut cu inca 100.000 in luna august, numarul total al acestora ajungand in acest moment la 2 milioane si jumatate de persoane, relateaza EuroNews. Potrivit statisticilor fata de anul trecut, in 2008 rata somajului a crescut cu cel putin 200 de procente. Sectorul cel mai afectat este cel al constructiilor unde somajul a crescut cu peste 70% in ultimul an.

Fonduri de la FMI pentru Georgia. Georgia ar putea beneficia de un ajutor acordat de la FMI in valoare de 750 milioane de dolari, scrie Wall Street Journal. Autoritatile georgiene spera ca si SUA si UE sa contribuie la reconstructia zonei cu cel putin 2 miliarde de dolari. Pana in acest moment Uniunea Europeana a acordat Georgiei un sprijin financiar de 15 milioane de euro.