O circulara interna adresata pe mail redactiilor teritoriale ale Antenei 1 ii motiveaza financiar pe sefii acestora sa-i promoveze pe candidatii la alegerile parlamentare inca inainte de debutul campaniei electorale.

Scrisoarea in format electronic intrata in posesia Cotidianul, datata 9 septembrie, este adresata de managerul retelei de vanzari de la Antena 1, Dana Aparaschivei, directorilor din teritoriu ai postului detinut de trustul Intact. In mailul comun trimis acestora, Dana Aparaschivei le cere colegilor sai informatii despre fiecare candidat in parte pentru alegerile parlamentare: nume, partid, colegiu electoral, date de contact, daca este anchetat penal sau daca este om de afaceri.

La finalul mailului, se precizeaza si scopul bazei de date solicitate de la centru: promovarea ulterioara a acestor candidati pe canalele detinute de trustul lui Dan Voiculescu, inca inainte de debutul campaniei electorale, programata pentru sfarsitul lunii octombrie.

“Cel mai bun moment de exploatat si lipsit de constrangeri este pre-campania electorala. E perioada pe care trebuie s-o folosim la maxim, fiindca avem multe de oferit, pe toate produsele din grup (parteneriate, lobby, prezente in diverse emisiuni, stiri electorale etc.)”, se arata in mailul trimis.

Contactata de Cotidianul, Aparaschivei a negat ca este expeditorul mailului si acuza ca la mijloc e o actiune indreptata impotriva ei. “Nu imi apartine. As vrea sa stiu si eu cine este expeditorul acestui mail. E extrem de grav: ori e o chestie impotriva mea, ori e ceva josnic. Cine ar da pe mana unui incepator - lucrez doar de o luna aici - o chestie electorala”, spune reprezentantul Intact, care admite ca e posibil ca o persoana sa fi intrat in contul sau de mail. Adresa destinatarilor a fost, cu toate acestea, confirmata ca valida de catre Aparaschivei.

Cotidianul