Chiar daca sunt la moda, trolerele deformeaza coloana vertebrala mai mult decat un ghiozdan purtat pe un singur umar

E mai bine sa taram geanta pentru scoala dupa noi in loc sa o purtam in spate? Medicii recomanda ghiozdanele cu doua bretele si spate matlasat.

Inceputul de an scolar se apropie si piata este invadata de tot felul de produse destinate acestui eveniment. Care sunt ghiozdanele bune pentru elevi si care sunt cele periculoase?

"In ultima vreme, am observat ca tot mai multi parinti le cumpara copiilor trolere pe post de ghiozdane de scoala. Ei bine, aceste trolere deformeaza coloana vertebrala a celor mici mai tare decat un ghiozdan purtat pe un singur umar", ne-a spus dr. Rodica Tanasescu, presedinta Asociatiei Medicilor de Familie Bucuresti-Ilfov.

Ghiozdanul ideal

De aceeasi parere este si medicul pediatru Alin Stanescu, de la Institutul de ocrotire a mamei si copilului "Alfred Rusescu" din Bucuresti.

Medicul afirma ca ghiozdanul ideal este cel dreptunghiular, cu bretele stranse pe umar. "Bretelele ar trebui sa fie scurte, astfel incat ghiozdanul sa fie tras pe spate. Scopul acestei pozitionari e sa tina coloana vertebrala dreapta", sustine medicul. Acesta mai spune ca geanta pentru scoala nu ar trebui purtata numai pe un umar.

Integral in Adevarul