Productia nationala de filme e dominata de sexul slab, bataia pare rupta dintr-un rai al lucrurilor confuze, saruturile sunt contrafacute si putine replici, fie ele si bune, sunt pastrate de mintea spectatorilor, cred criticii. „Sexul in filmele romanesti e ca si sunetul. Orice i-ai face tot nu pare natural, tot pare ca a fost adaugat in postproductie“, e necrutatoare Ada Roseti.

Criticul de film Andrei Gorzo are rabdare sa caute printre scenele de sex romanesti ca printr-un magazin second-hand si gaseste doua bijuterii: cea care ii are ca protagonisti pe actorii Maria Dinulescu si Jamie Elman in „California Dreamin’(nesfarsit)“, pelicula regretatului Cristi Nemescu, si cea din scurtmetrajul „Joi“, de Hadrian Marcu.

„Scene de sex demne de acest nume sunt foarte putine inainte de Revolutie. Dupa ’89 s-au inmultit infiorator, dar sunt la fel de jegoase ca si filmele care le gazduiesc. Buna este cea din «California Dreamin’ (nesfarsit)», care a fost si votata cea mai sexy scena pe site-ul Cinemagia. Am vazut recent una care mi-a placut mult intr-un scurtmetraj care se cheama «Joi», filmat in stilul asta minimalist, neorealist al lui «4, 3, 2». O muncitoare e condusa acasa de un sefulet si au aceasta experienta, fara lumina frumos pusa, corpurile lor nu sunt flatate prin ecleraj. Nu te gadila sexual, dar e plina de scene care lipsesc, e bogata emotional. Corpurile sunt palide, se simt o oarecare stangacie si stinghereala, nu exista nici o muzica, in timpul asta auzim televizorul, totul se petrece in lumina televizorului, e o scena facuta cu franchete“.

Integral in Cotidianul.